Fatih Terim'in Panathinaikos'la anlaşması sosyal medyayı yıktı

Panathinaikos Spor haberleri Gündem haberleri Fatih Terim yunanistan

Yunanistan ekibi Panathinaikos, teknik direktör Fatih Terim ile anlaştığını resmen açıkladı. 70 yaşındaki deneyimli teknik adam Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. Terim'in anlaşması ülkede geniş yankı uyandırırken sosyal medya da bunu konuşmaya başladı.

Fatih Terim, resmen Panathinaikos'ta! Anlaşma, Panathinaikos kulübü tarafından  ''Hoş geldin imparator Fatih Terim'' mesajı ile duyuruldu. Terim, kendisini 1.5 yıllığına yeşil-beyazlı kulübe bağlayacak olan sözleşmeye imza atmak için Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

''MÜSLÜMAN OLMAYA HAZIRIM''

Fatih Terim’in Panathinaikos ile anlaşma sağlaması sosyal medyada da gündem oldu. Türkiye ve Yunanistan arasında en çok konuşulan konulardan olan anlaşma Yunan basınında da manşetlerde yer buldu. Panathinaikos taraftarları da bu durumu heyecanla karşıladı. X hesabındaki gönderilerin altına yorum yapan bazı Yunan taraftarları, “Şampiyonluk ve Euroleague gelirse, kupa kaldırırsak Müslüman olmaya hazırım'' notlarını düştü.

Fatih Terim'in Panathinaikos'la anlaşması sosyal medyayı yıktı - Resim : 1

YUNANİSTAN TAKIMLARI TÜRKLERE EMANET

Panathinaikos'un basketbol takımı da başantrenörlük için Ergin Ataman ile anlaşmıştı. Panathinaikos Futbol A Takım teknik direktörlüğünün başına Fatih Terim'in gelmesi ile birlikte,  Yunanistan'da iki önemli takımın başında Türkler olacak.

Konuyla ilgili olarak Haber Global programında değerlendirmelerde bulunan gazeteci Metehan Demir, ''Panathinaikos, Yunanistan'da çok önemli bir takım, basketbol takımının başında da Ergin Ataman var, oldukça popüler. Fatih Terim de futbolun başına geçiyor. Takımlar Türklere emanet, bu büyük bir başarı. Panathinaikos taraftarları da Fatih Terim'e sıcak bakıyor. Hatta şampiyon olması halinde Müslüman olmaya hazırım diyenler bile var'' dedi.

YUNAN MEDYASI NE DEDİ?

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini Fatih Terim'i, "efsane Türk çalıştırıcı” olarak okurlarına takdim etti.

To Vima gazetesi ise Terim’in transferinin yarattığı yankıyı öne çıkaran bir haberle okurlarının karşısına çıktı.

Gazete, Fatih Terim transferinin Yunanca konuşulan sosyal medya kanallarında trendlere girdiğini yazdı.

13 YILLIK ŞAMPİYONLUK HASRETİ

13 yıldır şampiyonluk özlemi çeken yeşil-beyazlı takım, Yunanistan Ligi'nde 34 puanla ikinci sırada yer alıyor. Liderlik koltuğunda 35 puanla PAOK oturuyor.