Vitor Pereira'nın 3'lü savunmasının meyvesi: Son 9 yılın en iyisi

Fenerbahçe
Vitor Pereira'nın 3'lü savunmasının meyvesi: Son 9 yılın en iyisi
Fenerbahçe'nin savunma hattında özellikle Kim Min-jae yükselen performansıyla dikkat çekiyor. Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 7. haftanın sonunda liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, savunma performansıyla alkış alıyor. Vitor Pereira'nın üçlü savunma tercihi, meyvelerini verirken sarı-lacivertliler, son 9 sezonun en iyi savunma performansına da imza atmış durumda.

Fenerbahçe'yi 3'lü savunma sistemiyle oynatan, bu kararından dolayı da zaman zaman eleştiriye uğrayan Vitor Pereira, Süper Lig'in ilk 7 haftasında haklı çıkmanın gururunu yaşıyor.

Fenerbahçe'deki ilk dönemi eski yönetim tarafından "Takıma 3'lü oynatıyor" diye sona erdirilen Pereira, son 4-5 yılda bütün takımlarına uyguladığı sisteminin altın çağını sarı-lacivertlilere yaşatmak için kolları sıvadı.

Süper Lig'in ilk 7 haftası da Pereira'yı haklı çıkardı. Kalesinde sadece 5 gol gören Fenerbahçe, ligin en az gol yiyen hem de en az pozisyon veren takımı oldu.

Liderliğe yerleşen Fenerbahçe'de Pereira'nın 3'lü savunmasının bir diğer meyvesi de son 9 yılın en iyi defans performansı oldu.

Fenerbahçe, son olarak 2012-2013 sezonun ilk 7 haftasında kalesinde 5'ten az gol görmüştü. 

DÜNYA FUTBOLUNA 3'LÜ SAVUNMA DAMGA VURDU

Dünya futboluna özellikle son 4-5 yıldır 3'lü savunma sistemleri damga vuruyor. Öyle ki, 2021 yılında Şampiyonlar Ligi'ni ve Süper Kupayı kazanan Chelsea'yi Alman teknik adam Thomas Tuchel 3'lü oynatıyor. 

La Liga şampiyonu Atletico Madrid, Serie A şampiyonu İnter de zaferlerine bu sistemi uygulayarak gitti.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da birçok milli takım da 3'lü sistemle başarılı oldu.

Çağın futboluna ayak uyduran ve 3'lü savunmayı benimseyen Pereira da Fenerbahçe'ye kupaları bu taktikle kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Vitor Pereira üçlü savunma