Fenerbahçe'ye 10 puan! 'Koşmuyor' denen Mesut...

Fenerbahçe Süper Lig
Fenerbahçe'ye 10 puan! 'Koşmuyor' denen Mesut...
Mesut Özil, Giresunspor karşısında skoru 2-0'a getirirken Kadıköy'deki ilk golünü de atmış oldu. Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 6. haftanın son maçında Fenerbahçe, konuğu Giresunspor'u 2-1'le geçti. Beşiktaş ve Trabzonspor'un 1 puanla, Galatasaray'ın ise puansız kapattığı haftada sarı-lacivertliler kritik bir galibiyet elde etti. Kadıköy'de ilk golünü atan Mesut'un kaydettiği bir istatistik dikkat çekti...

Yeni evim Haber Global'deki ilk maç yazımla hepinize “Merhaba” diyorum. Bundan böyle Fenerbahçe maçlarından sonra burada sizlerle buluşacağız. Dilimiz döndüğünce, gördüğümüzü ve inandığımızı yazmaya devam edeceğiz. Allah utandırmasın diyerek Fenerbahçe-Giresunspor maçına geçelim.

Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor puanları saçmış; Fenerbahçe için 10 puanlık bir maç yani... Rakip de ligin dibindeki Giresunspor olunca beklentiler büyük. Maça fırtına gibi başlayan bir Fenerbahçe…

Fenerbahçe'ye 10 puan! 'Koşmuyor' denen Mesut... - Resim : 1

Henüz 2. dakikada Rossi’nin sağdan ortasına arka direğe uçarak gelen Ferdi'nin vuruşu ve gol! Maç farka gider diye beklerken giderek hızı kesilen ve rakibi cesaretlendiren bir Fenerbahçe çıkıyor karşımıza. Giresunspor ara paslarla yaptığı çıkışlar ve etkili ataklarla sarı-lacivertlileri zorluyor.

SOYUNMA ODASINA 1-1 GİDİLSE...

İlk yarının sonlarına doğru Mert Hakan’ın eline çarpan topla gelen penaltı, “Eyvah” dedirtiyor. Balde’nin topu direğe nişanlamasıyla taraftarlar da rahat nefes alıyor. Soyunma odasına 1-1'le gidilse stres, sıkıntı yükü yine artacak.

Fenerbahçe'ye 10 puan! 'Koşmuyor' denen Mesut... - Resim : 2

İkinci devre bir kıpırdanma beklerken yine rakibe üstünlük kurmakta zorlanan bir Fenerbahçe izliyoruz. Defansın büyük hatasında Berisha'nın pası ve Mesut'un soğukkanlı vuruşu takımı da rahatlatıyor. Ancak yine, aynı sıkıntılı süreç... Ligde galibiyeti olmayan Başakşehir'e yenilen Fenerbahçe bir ilke daha imza atıyor ve ligde golü olmayan Giresunspor'dan golü yiyor. Son anlar yine sıkıntıyla bitiyor.

Bu arada Cüneyt Çakır, maçı bitiren düdüğü tam zamanında çaldı. Peki ya çalmamış olsa? Giresunspor'a karşı 90+4'te neden 4 kişiyle ceza alanında kalınır?

ÖNEMLİ OLAN GALİBİYET

Sonuçta oyun kötü olsa da 10 puanlık maçı Fenerbahçe kazanıyor. Bu hafta "Önemli olan galibiyet" diyerek geçilmeli, bu maçtan dersler çıkarılmalı.

Fenerbahçe'ye 10 puan! 'Koşmuyor' denen Mesut... - Resim : 3

Mesut bu takımın yıldızı. Rossi'ye attığı pasın hakkı goldü. Golünde ise soğukkanlılık ve kalite dersi verdi. “Koşmuyor” denen Mesut takımın en çok koşan ikinci ismi oldu. O zaman bu takım Mesut'a ayak uyduracak. Planlarını da onun üzerinden yapacak.

FERDİ, OSAYI VE ROSSI...

Gustavo yine iki kişilik oynadı. Kim ise böyle oynarsa, kısa süre içinde üst düzey liglerin yolunu tutar. Crespo ilk maçı olsa da formayı zor alabileceğini gösterdi. Ferdi, Osayi ve Rossi’nin dinamizmleri üst seviyede olmadığı sürece Fenerbahçe orta sahası ve defansı ciddi açıklar verir.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Giresunspor Mesut Özil fenerbahçe giresunspor maçı Ferdi Kadıoğlu osayi samuel diego rossi