Vincenzo Montella: "Ülkenin ruhunu sahaya yansıttılar"

Vincenzo Montella A Milli Takım EURO 2024 Elemeleri
Vincenzo Montella: "Ülkenin ruhunu sahaya yansıttılar"
FOTOĞRAF: AA

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımdaki herkesin iştahlı olmasının gelecek adına çok önemli bir şey olduğunu söyledi ve takımın ülkenin ruhunu sahaya yansıttığını vurguladı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 Elemeleri'nde deplasmanda Hırvatistan karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Montella, iyi bir performans gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bütün oyuncularım yüksek seviyede bir performans gösterdi, kimseyi ayıramam. Samet uzun süredir 90 dakika oynamamasına rağmen iyi bir performans gösterdi. Maçı da hücum hattımızda 2002 ve 2005 doğumlu iki genç oyuncuyla bitirdik.

"GELECEK AÇISINDAN ÇOK GÜZEL"

Bu da gelecek açısından çok güzel. Sahada bütün ülkenin ruhunu taşıyan bir futbolcu topluluğumuz vardı. Bu anın hayalini kurmuştum.

Hepsiyle gurur duyuyorum. Enerjimizi toplayıp Letonya maçına hazırlanacağız. Hepsi çok çok iyi oynadı. Samet uzun zamandır 90 dakika oynamıyordu ama müthiş performans sergiledi.

"İŞTAHLI OLMAK ÇOK GÜZEL"

Maçın başında 'Barış'ı kullanacağız ve onların iki stoperi yetişemeyecek' diye söylemiştim. Çok zor bir maça çıkmıştık. Hırvatistan, Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında kendi ülkesinde hiç yenilmemişti. İlk defa kendi evlerinde onları yeniyoruz. Sonuna kadar mücadele eden bir takımımız vardı.

Bu ruhu sadece saha içinde değil saha dışında da gösterdiler. Bugün bütün ülkenin ruhunu sahaya yansıttılar. Ben, milli takım ailesine de teşekkür etmek istiyorum. Malzemecisinden fizyoterapistine kadar herkes bir oldu. Böyle bir aileye katılmak ve herkesin iştahlı olması çok güzel. Bu konuda çok şanslıyız."

Kaynak: Haber Global TV

A Milli Takım EURO 2024 Elemeleri Vincenzo Montella