Millilerden liderlik yolunda kritik galibiyet

EURO 2024 Elemeleri A Milli Takım
Millilerden liderlik yolunda kritik galibiyet
FOTOĞRAF: AA

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Hırvatistan'ı Barış Alper'in golüyle yenerek grupta liderliğe yükselmeyi başardı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, gruptaki 6. maçında deplasmanda Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.

Opus Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında pek çok pozisyona giren A Milli Takım aradığı golü maçın 30. dakikasında buldu.

Salih Özcan'ın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Barış Alper, kalesini terk eden Livakovic'in üzerinden topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a getirirken, ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

Mücadeledeki etkili oyununu 2. yarıda da sürdüren Ay-yıldızlılar, Barış Alper ve Kerem ile yakaladığı pozisyonlardan faydalanamadı. Hırvatistan maçın son anlarında net fırsatlara girse de milliler kalesinde gole geçit vermedi ve EURO 2024 yolunda çok kritik bir galibiyet elde etti.

Türkiye bu sonuçla puanını 13'e yükseltirken maç fazlasıyla liderliği yükseldi, gruptaki ilk yenilgisini alan Hırvatistan ise 10 puanla 2. sırada yer aldı.

Kırmızı-beyazlılar, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak maçta Letonya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise deplasmanda Galler ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: AA

A Milli Takım Hırvatistan Milli Takımı Hırvatistan-Türkiye maçı