TFF Başkanı Büyükekşi'den Fenerbahçe'ye "5 yıldız" uyarısı!

Fenerbahçe TFF

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin kendilerinden izin almadan sahaya beş yıldızlı formayla çıkması halinde ceza alacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde 6 aylık görev süresi içerisindeki faaliyetleri değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Bir basın mensubunun Fenerbahçe'nin gelecek sezon sahaya 5 yıldızlı formayla çıkmayı planladığını ve bu konudaki muhtemel tavırlarını sorması üzerine Büyükekşi, "Beş yıldızla sahaya çıkma konusunda talimatlarımızda ne yazıyorsa biz onu yaparız. Herkes istediği şekilde hareket edemez. Sadece yıldız konusunda değil, formanın herhangi bir bölgesine reklam alacağı zaman da Federasyon'dan izin almaları gerekiyor. İzin almadan yaparlarsa talimatlardaki cezalar uygulanır." dedi.

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR

1959 öncesi şampiyonluklar konusunu henüz gündemlerine almadıklarını söyleyen Büyükekşi, "Alınca bir başka kurul mu verecek, Yönetim Kurulu verecek, n'apacağız göreceğiz. Çünkü burada bir taraf var, kabul edilmesini istiyor. Bir de diğer taraflar var; onlar da özellikle tüm Türkiye'yi kapsayan, bölgesel olmayan liglerin 1959'da başladığını savunuyor ve kabul edilmemesini istiyor. Bunun çözümünü daha sonra inşallah buluruz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE GENEL SEKRETERİ BURAK KIZILHAN: "5 YILDIZLI FORMA SİPARİŞİ VERDİK"

Öte yandan iki gün önce DHA'ya konuşan Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, "Futbol şubesiyle alakalı tüm arma kullanımlarımızı 5 yıldızlı armamızla güncelledik. Bayraklar, antetli kağıtlar, mail imzalarımız, stadyum yönlendirme tabelalarına kadar değişiklikler yapıldı. Kurumsal kimlik çalışmamızı 3 faza ayırdık. Şu ana kadar 2 faz tamamlandı. Başkanımızın da daha önceden açıkladığı gibi, 2023-24 sezonundaki formalarımız da 5 yıldızlı olacak. Bütün dünyada satılacak formalarımız 5 yıldızlı olacak. Bu sezon formalarımızda kullanamıyor oluşumuzun sebebi, forma siparişlerinin çok önceden hatta 1,5 sene önceden verilmiş olmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi fenerbahçe Fenerbahçe 5 yıldızlı forma