Trabzonspor ne ceza alacak? Seyircisiz oynama ve saha kapatma...

HABER GLOBAL TV
Trabzonspor Fenerbahçe Trabzon futbol

Süper Lig'de dün oynanan ve olaylı bir şekilde noktalanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrası gözler cezalara çevrildi. Trabzonspor'a en az 4-5 maç seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası gelebilir.

Dün akşam Trabzon'da oynanan ve taraftarların sahaya girerek ortalığı birbirine kattığı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrilmiş durumda. Özellikle Trabzonspor'un profesyonel futbol disiplin talimatının birçok maddesini ihlal etmesinden dolayı en az 4-5 maç seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası alması gündemde. Spor Hukukçusu Ebrar Efkan Bilgiç karşılaşma içi ve sonrası yaşanan olayları Haber Global Spor Spikeri Seçil Menteş'e değerlendirdi. Bilgiç, "Bir kere saha olayları ve saha içi güvenliğin sağlanamaması durumu nedeniyle ben bir seyircisiz oynama veyahutta saha kapatma cezası bekliyorum. Bunun talimatta herhangi bir alt sınırı yok. Ama 3 ya da 5 maç sınırında bir ceza verileceğini öngörüyorum" açıklamasında bulundu.

"KASTEN YARALAMADAN SORUŞTURMA AÇILACAKTIR"

Sahaya girenlerin ve kesici alet taşıyanların belirli süreyle veya ömür boyu seyirden men cezası alabileceğini öngören Bilgiç korner direğinin sökülmesi ve onunla da futbolculara karşı saldırıya geçilmesi konusuna da ayrı bir parantez açtı ve "O da kesici bir cisim aslında. Korner direğinin sökülen tarafının da fiziksel olarak vücut bütünlüğünü yaralama nihayetiyle sonuçlanma fiiline kullanma aracı olarak bakıldığında onların nda kasten yaralama suçundan haklarında soruşturma açılıp iddianame düzenleneceğini ben düşünüyorum. Aslında elektronik bilet ve Passolig bugünler için var. Kişilerin tespit edilemsi çok daha kolay olacaktır" diye konuştu.