Futbolcular ceza alacak mı? Uzmanı "Yanlıştan dönülmeli" diyerek açıkladı

HABER GLOBAL TV
Fenerbahçe Trabzonspor

Olaylı biten Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendiren Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, Fenerbahçeli futbolcuların ceza alma olasılığını değerlendirdi. 2 sene önceki Ankaragücü-Beşiktaş maçında Souza'nın ceza aldığını hatırlatan Özkurt, "TFF yanlıştan dönmeli" dedi.

Dün akşam Trabzon Papara Park'ta oynanan ve 2-3 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona eren maç sonunda ortalık karıştı. Sahaya giren Trabzonsporlu taraftarların Fenerbahçeli futbolculara saldırısı sonrası tekmeler, yumruklar havada uçuştu. Olay sonrası güvenlik önlemleri alınarak sağ salim İstanbul'a dönen Fenerbahçeli futbolcuları havalimanında milyonlarca taraftar karşıladı. Şimdi gözler kimin ne ceza alacağına çevrilmiş durumda. Olaylı maçla ilgili Haber Global'e değerlendirmelerde bulunan Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, "Türk futbolu ne yazık ki artık açıklamalarla olayların geçiştirildiği bir yönetim anlayışına sahip. Türkiye Futbol Federasyonu'nu böyle bir zihniyet yönetiyor. Ve baktığımız zaman da neredeyse kopyala-yapıştır tarzı açıklamalar. Yani maçı yöneten hakem Halil Umut Meler Ankaragücü maçında saha içinde yumruklandı. Ondan sonra biz yine bu olayları konuştuk. Dolayısıyla dönüp dolaşıp yine aynı şeyleri konuşuyoruz" diye konuştu.

"HAKSIZ TAHRİK VE TAKDİR İNDİRİMİ DEVREYE SOKULUYOR"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türkiye'de futbolu yönetemez hale geldiğini söyleyen Özkurt, bütün bu olayların bunun birer yansıması olduğunu belirtti. Emin Özkurt, taraftarlara karşılık veren Fenerbahçeli futbolcuların ceza alma olasılığını da değerlendirerek, "Futbol disiplin talimatının 44. maddesinde normalde futbolcuların taraftarlara saldırıda bulunmaları halinde 5 ila 10 maç ceza müsabakadan men cezası alacağı belirtilmiştir. Ancak bu olayın özelliğine baktığımızda sahaya giren yüzlerce Trabzonspor taraftarını görüyoruz. Bunlar bu sahaya girme ve yüzlerini kapatarak, korner direklerini alıp saldırıya girerek haksız tahrik ve takdir indirimi hallerini Fenerbahçeli futbolcular tarafından devreye sokuyorlar" dedi.

2 yıl önce TFF'nin Ankaragücü-Beşiktaş maçında o dönem Beşiktaş forması giyen Josef de Souza'nın uçan tekme saldırısıyla ilgili futbolcuya ceza vererek yanlış bir emsal oluşturduğunu hatırlatan Özkurt, "Josef de Souza'ya ceza veren Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı hatadan dönmeli ve burada kendini savunma hakkı noktasında meşru müdafaa hakkını kullanan Fenerbahçeli oyunculara herhangi bir şekilde kurullarından ceza çıkartma çıkartma ihtimalinin ben doğru olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.