Andreas Cornelius resmen Trabzonspor'da

Trabzonspor
Andreas Cornelius resmen Trabzonspor'da

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Parma forması giyen Danimarkalı golcü Andreas Cornelius'u kadrosuna kattığını açıkladı.

Bordo-mavililerden KAP'a yapılan açıklamalarda, "Profesyonel futbolcu Andreas Evald Cornelius'un kulübümüze transferi konusunda, Parma Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, sözleşme fesih bedeli olarak, 4 taksit halinde, 4.873.500.-EUR + %5 Fifa dayanışma katkısı ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Andreas Evald Cornelius ile 4 (Dört) yıllık anlaşma sağlamıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; her bir sezon için 1.500.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Yine anlaşma kapsamında, Türk kulübü olmaması şartıyla, Futbolcunun, 20.000.000.-EUR karşılığında serbest kalma hakkı bulunmaktadır. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık garanti ücretin %10'u ödenecektir. " ifadelerine yer verildi.

ANDREAS CORNELIUS'UN KARİYERİ

Futbola Kopenhag altyapısında başlayan Cornelius, sonrasında Cardiff City, Atalanta, Bordeaux ve Parma formalarını giydi. Kulüp düzeyinde 308 resmi maçta forma giyen Cornelius, 84 gol atıp 30 da asist üretti.

Parma Andreas Cornelius Trabzonspor Trabzonspor transfer haberleri