Sergen Yalçın'dan Milli Takım açıklaması

A Milli Takım Beşiktaş
Sergen Yalçın'dan Milli Takım açıklaması
DepoPhotos

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Türk futbolunun efsane ismi Sergen Yalçın, Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından A Milli Takım'dan teklif beklediğini ancak kendisine bir teklif yapılmadığını belirterek, "Türkiye'de geleceği parlak bir tane hoca bulamadınız mı?" sözleriyle TFF'ye tepki gösterdi.

TV100'de Candaş Tolga Işık'ın programına katılan Sergen Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından A Milli Takım'dan teklif beklediğini ancak kendisine bir teklif yapılmadığını belirterek, "Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı açıklamayı dinledin mi? Kriter olarak, Montella'nın Adana Demirspor'daki başarısını gösterdi. Ondan sonra da 'Geleceği parlak bir hoca aldık' dedi. Bu, bana çok dokundu mesela. 'Geleceği parlak bir hoca aldık' diyemezsin. Türkiye'de geleceği parlak bir tane hoca yok muydu? Bulamadın mı? Kriter bu olmamalıydı bence. İtalya'nın göremediği parlak geleceği, biz nasıl gördük? Türk antrenörleri, çok küçülttüler. Birçok arkadaşımla konuştum, hepsi aynı fikirde. Biz, şöyle başladık. Anadolu'da önce kendimizi test ettik. Büyük takımda kendimizi test ettik. Sonra 'Milli takım neden olmasın' dedik. Montella'nın Adana Demirspor'da 4. olması, milli takım için yeterli görülüyorsa; bizim bu kadar başarımız da yeterli görülebilir diye düşünüyorum. Stefan Kuntz ve Montella'yı tasvip etmiyorum. Hele Stefan Kuntz'u hiç tasvip etmiyorum zaten. Kariyer yok, antrenörlük yok, hiçbir şey yok, başarı yok. Bir kariyeri var mıydı? Bir baksınlar. Göreve geldiğinde benim hakkımda espriler yaptı, sonra espriler durdu nedense! Çünkü işler iyi gitmedi. Bir dönem beraber oynadık, iyi insandır ama Milli Takım hocası üst düzey biri olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın, Beşiktaş teknik direktörlüğü yaptığı dönemde 79 maçta 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet alarak 1.84 puan ortalaması yakalamış; bir Süper Lig bir de Türkiye Kupası olmak üzere 2 kupa kazanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

A Milli Takım Sergen Yalçın stefan kuntz Vincenzo Montella Beşiktaş