Emre Belözoğlu: "Ankaragücü'nü Avrupa kupalarına götürmek için geldim"

Ankaragücü Başakşehir Süper Lig
Emre Belözoğlu: "Ankaragücü'nü Avrupa kupalarına götürmek için geldim"
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Süper Lig ekibi Ankaragücü, teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı Emre Belözoğlu için imza töreni düzenledi. Törende konuşan Belözoğlu, "Ankaragücü gibi çok büyük bir takım ve çok büyük camiada olmaktan gurur duyuyorum. Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak" dedi.

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, Tolunay Kafkas'tan boşalan teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nun getirildiğini açıklamıştı.

Sarı-lacivertliler, 43 yaşındaki çalıştırıcı için bir imza töreni düzenledi.

Belözoğlu, Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini belirterek, "Sayın Başkanımız da ben de iddialı insanlarız. Ben de onunla beraber kendi görevimce Ankaragücü'nü hak ettiği Avrupa kupalarında oynamaya götürmek için geldim.

Büyük takımlarda çalıştım. Fenerbahçe ile başladım. Başakşehir ile birlikte Avrupa kupalarına katıldık. Avrupa'da son 16 oynadık, Türkiye Kupası finali yaptık. Kupa Beyi Ankaragücü'nü elemek bizim için şerefti geçen sene yarı finalde. Şimdi Ankaragücü taraftarını yanımızda görmek çok büyük bir keyif olacak" ifadelerini kullandı.

"BAŞAKŞEHİR'DE DEĞİŞİMİ DOĞRU YAPAMADIK"

Başakşehir'den ayrılma sürecine de değinen Emre Belözoğlu, "Başakşehir'de bir değişim vaktiydi. O değişimi doğru yapamadık. Ben bir takım olur isek, onun için olmazsa olmazı Ankaragücü taraftarıdır. Bunu başarırsak başarılı süreci uzatırız. Türkiye'de şartlar daha zor ama kendimi burada daha şanslı hissediyorum bu açıdan.

Galatasaray ve Fenerbahçe üst düzey kadrolar kursalar da lig içinde belli kırılmalar yaşayabilirler. Galatasaray ve Fenerbahçe çok üst düzey oyuncular getirdiler, sezonu çok erken açtılar ve bunun ekmeğini yiyorlar" yorumunu yaptı.

"TOLUNAY HOCA ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Emre Belözoğlu, takımı inceleme ve değerlendirme fırsatı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben kısa süre içerisinde başkanımızla görüştüm, takımı inceleme ve değerlendirme fırsatım olmuştu. Benden önce oynanmış bir maçla ilgili yorum yapmam. Tolunay Hoca elinden geleni yaptı. Futbol olarak planlarsınız ama en iyi planlar bile olumlu sonuçlar çıkmayabilir. Ankaragücü, Galatasaray maçında çok iyi bir kaleci kazandı. Ankaragücü hedefe giderken oyuncu da yetiştirmelidir. Galatasaray maçına pozitif taraftan bakmalıyız. Oyuncuları motive etmeliyiz.

"FUTBOL HEP HAYATIMIN MERKEZİYDİ"

Futbol hep hayatımın merkeziydi. Her yaptığım işte kendimce öncellemeler yaparım. Büyük takımlarda çalıştım. Fenerbahçe ile başladım. Başakşehir ile birlikte Avrupa kupalarına katıldık. Avrupa'da son 16 oynadık, Türkiye Kupası finali yaptık. Kupa Beyi Ankaragücü'nü elemek bizim için şerefti geçen sene yarı finalde.

"ANKARAGÜCÜ ÇOK BÜYÜK BİR TAKIM"

Şimdi Ankaragücü taraftarını yanımızda görmek çok büyük bir keyif olacak. Tolunay Hoca, çok değerli bir teknik adam. Mesleğin itibarını koruyan, çalıştığı yerlere en iyi şekilde hizmet eden biri. Bize iyi bir takım bıraktı. Bu güçlü yapının, coşkulu taraftarın hangi oyunu istediğini biliyorum. Zamanla bu oyunu kazandıracağız. Ofansif ve kazanan bir oyun istiyoruz. Ankaragücü gibi çok büyük bir takım ve çok büyük camiada olmaktan gurur duyuyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Ankaragücü emre belözoğlu Süper Lig Ankaragücü Teknik Direktörü tolunay kafkas