Sambacılar'a dünyaca ünlü hoca, Brezilya'da Ancelotti dönemi

Real Madrid Brezilya
Sambacılar'a dünyaca ünlü hoca, Brezilya'da Ancelotti dönemi

Brezilya Milli Takımı, Tite'den boşalan teknik direktörlük görevi için Carlo Ancelotti ile anlaşma sağladı. İtalyan çalıştırıcı Real Madrid'deki sözleşmesini tamamladıktan sonra Sambacılar'ın başına geçecek.

Dünya Kupası'nda beklentilerin uzağında kalarak turnuvaya erken veda eden Brezilya, teknik direktörü Tite ile yol ayrımına gitmişti.

Sambacılar'ın yeni çalıştırıcısının kim olacağı uzun bir süredir merak konusuydu. Carlo Ancelotti, Fenerbahçe'nin eski hocası Jorge Jesus gibi pek çok ünlü isim Sambacılar ile anılıyordu.

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues, Carlo Ancelotti ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Başkan Rodrigues, İtalyan çalıştırıcının 2024 yazından itibaren Brezilya Milli Takımı'nda görev yapacağını, bu bir yıllık süre boyunca ise Fernando Diniz'in görev yapacağını duyurdu.

Dünyaca ünlü hocanın, Madrid ekibiyle sözleşmesi 2024 yazında tamamlanacak. 64 yaşındaki Ancelotti, sözleşmesinin sona ermesiyle Brezilya'da göreve başlayacak ve 2024'teki Copa America'da Brezilya teknik direktörü olarak görev yapacak.

Kaynak: Haber Global TV

Real Madrid Carlo Ancelotti Brezilya Brezilya teknik direktörü