Romelu Lukaku şov yaptı! 20 dakikada 4 gol

EURO 2024 Elemeleri Belçika Azerbaycan İsveç
Romelu Lukaku şov yaptı! 20 dakikada 4 gol
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 Elemeleri F Grubu'nda Belçika, Romelu Lukaku'nun 20 dakikada 4 gol atarak yıldızlaştığı maçta Azerbaycan'ı 5-0 yenerek grubunu zirvede tamamladı.

EURO 2024 Elemeleri F Grubu'nun 8. haftası bugün oynanan 2 karşılaşmayla tamamlandı.

Roi Baudoin Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Belçika, Azerbaycan'ı 5-0 mağlup ederek grubunu lider tamamlamayı başardı.

Belçika'ya galibiyeti getiren golleri 17, 26, 30 ve 37. dakikalarda Romelu Lukaku ve 90. dakikada Leandro Trossard kaydetti.

Azerbaycan'da Eddy Israfilov 24. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

'Kırmızı Şeytanlar' bu sonuçla puanını 20 yaparak grubu en yakın takipçisi Avusturya'nın 1 puan önünde lider tamamlamayı başardı. 7 puanda kalan Azerbaycan ise Avrupa Şampiyonası elemelerini 4. sırada tamamladı.

LUKAKU REKOR KIRDI

Kariyerini İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da sürdüren Romelu Lukaku, Belçika formasıyla olan yüksek formunu Azerbaycan karşısında da sürdürmeyi başardı. Azerbaycan ağlarına 20 dakikada 4 gol bırakan 30 yaşındaki oyuncu EURO 2024 Elemeleri'nde 14. golüne ulaşarak Avrupa Şampiyonası Elemeleri tarihinde en çok gol atan oyuncu oldu.

İSVEÇ ESTONYA'YI DEVİRDİ

F Grubu'nda oynanan diğer maçta ise İsveç, Estonya'yı sahasında konuk etti.

Friends Arena'da oynanan karşılaşmada İsveç, rakibini 2-0 mağlup ederek elemeleri galibiyetle tamamladı.

İsveç'e galibiyeti getiren golleri 22'de Viktor Claesson ve 55'te Emil Forsberg kaydetti. Puanını 10 yapan İsveç grubu 3. sırada noktaladı. Çıktığı 8 maçta yalnızca 1 puan toplayabilen Estonya ise grubu 5. sırada tamamladı.

Kaynak: Haber Global TV