Dusan Tadic'li Sırbistan EURO 2024 biletini kaptı

EURO 2024 Elemeleri Sırbistan Bulgaristan
Dusan Tadic'li Sırbistan EURO 2024 biletini kaptı
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 Elemeleri'nde kadrosunda Dusan Tadic'i de bulunduran Sırbistan, Bulgaristan ile 2-2 berabere kalarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

EURO 2024 Elemeleri G Grubu'nda 8. hafta karşılaşmaları bugün oynanan 4 maçla tamamlandı.

Kadrosunda Fenerbahçe'nin yıldız ismi Dusan Tadic'i de bulunduran Sırbistan, gruptaki son maçında sahasında Bulgaristan'ı ağırladı.

Gradski Dubocica Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Sırbistan, 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada Bulgaristan ile 2-2 berabere kalmayı başardı.

Sırbistan'ın gollerini 16'da Milos Veljkovic ve 82. dakikada Srdjan Babic kaydetti. Babic'in attığı golün asisti Fenerahçeli yıldız Dusan Tadic'ten geldi.

Bulgaristan'ın gollerini ise 59'da Georgi Rusev ve 69'da Kiril Despodov kaydetti.

Sırbistan bu sonuçla grubu 14 puanla 2. sırada tamamlamayı başarırken Bulgaristan ise 4 puanla son sırada yer aldı. Sırplar, Macaristan'ın Karadağ'ı yenmesi sonucunda EURO 2024 biletini almaya hak kazandı.

MACARİSTAN ZİRVEDE TAMAMLADI

G Grubu'ndaki diğer maçta ise daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Macaristan liderlik için Karadağ ile karşı karşıya geldi.

Puskas Arena'da oynanan karşılaşmada Macaristan, gruptan çıkma iddiası bulunan Karadağ'ı 3-1 mağlup etti.

Macaristan'ın gollerini 66 ve 68. dakikalarda Dominik Szoboszlai ve 90. dakikada Adam Nagy kaydetti. Karadağ'ın tek golünü ise 36. dakikada Slobodan Rubezic attı.

Macaristan bu sonuçla elemelerde çıktığı 8 maçta da yenilgi yüzü görmeden 18 puanla grubu zirvede tamamladı. Karadağ ise 11 puanda kalarak 3. sırada yer aldı ve EURO 2024'e katılım hakkı elde edemedi.

Kaynak: Haber Global TV