Real Madrid'in neden Mbappe transferini açıklayamadığı ortaya çıktı... Napolyon'un söylediği gibi...

Haberglobal.com.tr
Kylian Mbappe Real Madrid Transfer Carlo Ancelotti
Real Madrid'in neden Mbappe transferini açıklayamadığı ortaya çıktı... Napolyon'un söylediği gibi...

PSG ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve Real Madrid'in transferdeki 1 numaralı hedefi konumunda bulunan Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin büyük bir kararsızlık yaşadığı belirtildi.

Real Madrid taraftarları Kylian Mbappe transferinin şimdiye kadar açıklanacağından çok emindi. Ancak bilmedikleri bir şey vardı: Para, para, para.

Kylian Mbappe'nin Real Madrid'in teklifi konusunda şüpheleri olduğu ortaya çıktı, PSG bu yüzden umudunu kaybetmiş değil.

Kylian Mbappe'nin Paris Saint-Germain'de kalıp kalmayacağı ya da bu yaz bedelsiz transferle Real Madrid'e katılıp katılmayacağı konusunda bir karar veremediği ortaya çıktı.

Durum hakkında bilgi sahibi birçok kaynağa göre, Mbappe Real Madrid'e katılmaya sıcak bakıyordu ancak onun kariyerini yöneten isimler İspanyol kulübünün teklifinden memnun kalmadı. Bu da süreci geciktiriyor.

The Athletic'te yer alan makalede Kylian Mbappe transferinin nasıl kördüğüme dönüştüğü anlatıldı. Haberde 3 tarafa da yani Real Madrid, PSG ve Mbappe'ye yakın kaynaklardan bilgi alındı. Hepsi anonim olarak konuştu.

Mbappe, Ocak ayının başından beri Madrid'in kendisine sunmaya hazır olduğu koşulları biliyordu. Fransız futbolcunun PSG sözleşmesi 30 Haziran'dan sonra sona ereceği için, ve sözleşmesinin son altı ayına girildiğinden artık Mbappe ve Real Madrid hukuken transfer görüşmesi yapabiliyor.

Ancak Real Madrid'in teklifi, kulübün Mayıs 2022'de onu PSG'den transfer etmek için yaptığı önceki görüşmelerde kendisine sunulan tekliften daha düşüktü, ancak bu yine de Mbappe'yi Madrid kadrosunun en çok kazanan oyuncusu yapacaktı.

İki yıl önce bu görüşmelere aşina olan kaynaklara göre, Mbappe'ye 2022'de 130 milyon euro  imza parası ve yıllık 26 milyon Euro maaş teklif edilmişti.

PSG, MBAPPE'YE BİRKAÇ SEÇENEK SUNDU

Bu arada PSG de boş durmadı. Birkaç ay önce 25 yaşındaki oyuncuya, kısa vadeden uzun vadeye kadar uzanan sözleşmeler içeren, geniş bir yelpazede kalma seçenekleri sundu. Bu sözleşmelere göre Mbappe'nin şu anki maaşı hemen hemen aynı olacaktı. Fransız kulübüne yakın kaynaklar bunun bonuslar ve vergiler hariç 75 milyon Euro olduğunu söylüyor.

Madrid başkanı Florentino Perez, Mbappe ile doğrudan temas halindeydi ve İspanyol kulübünün, bir noktada transferini kabul ettiğinden emin olmalarına rağmen iki yıl önce kendilerini geri çeviren bir oyuncu için yaptığı son hamlenin arkasındaki asıl isimdi.

PEREZ, MBAPPE TRANSFERİYLE ÖZEL İLGİLENİYOR

Madrid, PSG'nin teklifini karşılayamıyor ancak konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklar Perez'in, Mbappe'ye imza attırmak için bir kez daha mümkün olan her şeyi yaptığını hissettiğini ve hâlâ kabul edeceğini umduğunu ve inandığını söylüyor. Madrid başkanı, Mbappe'yi Real'e imza atmasının profilini başka bir spor ve pazarlama düzeyine taşıyacağına ikna etmeye çalıştı. Kaynaklardan biri, Perez'in müzakerelere "alışılmışın dışında yakından" dahil olduğunu da söyledi.

Real Madrid'in neden Mbappe transferini açıklayamadığı ortaya çıktı... Napolyon'un söylediği gibi... - Resim : 1

REAL MADRID'DE 'MAYIS 2022' ENDİŞESİ

Ocak ayı başında müzakereler ilerledikçe Madrid, Mbappe'nin temsilcilerine uzun süredir devam eden transfer destanının bu son bölümünü Ocak ortasına kadar çözmek istediklerini bildirdi. Mayıs 2022'de yaşananların tekrarlanmasından endişe ediyorlardı.

Ancak bu 'son tarih' oyuncunun menajerleri tarafından hoş karşılanmadı çünkü daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorlardı. Santiago Bernabeu'daki kaynaklar hâlâ "yakında" gelmesini bekledikleri kesin bir cevabı bekliyor.

Başlangıçta Mbappe, Madrid'e olumlu sinyaller verdi ve nihayet bir anlaşmaya varılması konusundaki ruh hali son haftalarda olumluydu. İyimserlik o kadar fazlaydı ki, Carlo Ancelotti'ye her şeyin Fransız'ın gelecek yazdan itibaren emrinde olacağı yönünde bir algı oluşturuldu.

Ancak danışılan kaynaklar, oyuncunun ekibinin nasıl ilerleyeceği konusunda bölünmüş durumda olduğunu söylüyor. Onlara göre, Mbappe taraftarı arasındaki önemli sesler, Madrid'in teklifinin, Mbappe'nin PSG'de kazandığının altında olduğunu söylüyor.

MADRID'E HAYRANLIĞINI DEFALARCA DİLE GETİRDİ

Ancak Parc des Princes'teki kilit isimler son haftalarda Mbappe'nin sözleşme yenilenmesi konusunda daha kötümser olmaya başladığını da aktarıyor. Kulüpteki kaynaklar, oyuncunun geçen yaz fazladan bir yıl daha kalma seçeneğini tercih etmekten vazgeçtiğini ve onun Real Madrid'e olan hayranlığını defalarca dile getirdiğinin farkında olduklarını hatırlattı.

Bir ekleme de biz yapalım. Mbappe'nin ne karar vereceğini şu anda kimse bilmiyor. Ancak Carlo Ancelotti'nin Girona maçından sonra basın toplantısında Vinicius Jr. için dünyanın en iyi futbolcusu dediğini hatırlatalım. Ayrıca Mbappe sorusuna da "O başka bir takımın oyuncusu, ben zaten dünyanın en iyi oyuncularına sahibim" dediğini de ekleyelim.