Carlo Ancelotti'nin Brahim Diaz'dan şüphesi var, nedeni ise boyu!

Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi Arda Güler
Carlo Ancelotti'nin Brahim Diaz'dan şüphesi var, nedeni ise boyu!
FOTOĞRAF: Depophotos

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Leipzig ile karşı karşıya gelecek Real Madrid'de karşılaşma öncesinde eksikler teknik direktör Carlo Ancelotti'yi düşündürüyor. İtalyan teknik adamın Bellingham'ın yokluğunda Brahim'i düşündüğü fakat İspanyol oyuncunun fiziğinin soru işareti oluşturduğu belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde RB Leipzig'e konuk olacak Real Madrid'de Carlo Ancelotti maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Maçla ilgili düşüncelerini aktaran İtalyan hoca, eksikler nedeniyle bazı oyuncuların pozisyonları dışında oynayabileceklerini söyledi.

“Oyuncuları ikna etmek çok önemli. Onlarla konuştuğunuzda bu pozisyonda oynamak isteyip istemediklerini anlayacaksınız. Hemen hemen hepsi takımın zorluklarını dikkate aldıkları ve katkıda bulunmak istedikleri için herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi" diye konuştu.

Ancelotti bir başka noktaya dikkat çekti. Leipzig'in duran toplarda çok etkili ve güçlü bir takım olduğunu ve bunun Brahim için sorun oluşturabileceğini belirterek "Brahim'in en iyi özelliği duran toplar değil, çünkü o bir dev değil" diyerek oyuncunun boyunun kısalığının sorun olabileceğine dikkat çekti.

Bellingham'ın yerinde normalde Brahim Diaz'ın kullanan Ancelotti'nin bu sözleri bu pozisyonda bu kez Brahim'den daha uzun olan Joselu ya da Arda Güler'in oynayabileceğinin işareti olarak kabul edilebilir.

Ancelotti bu konuda düşünmek zorunda olduğunu da sözlerine eklerken maçtan dolayı çok endişeli olduğunu vurguladı. Leipzig'in geçiş oyununda 26 gol attığına dikkat çeken İtalyan hoca "Kontrada çok hızlı ve kaliteli isimlere sahip olan zorlu bir takım" yorumunda bulundu.

Mister Ancelotti, Real'in tecrübeli oyuncularla genç oyuncular arasındaki nesil geçişiyle ilgili soruya ise "Bu doğal bir geçiş, zorlamıyoruz. Bunun temelinde ego sorunu olmayan tecrübeli oyuncularla takıma iyi uyum sağlayan gençlerin bir araya gelmesi yatıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon çok iyi bir futbol ortaya koyan Kroos'un sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği konusuna da değinen Ancelotti, "Kroos'un derdi unvan ya da para değil, futbol oynamak istiyor" dedi.

Bellingham'ın yokluğuyla ilgili ise "Onsuz çıktığımız 4 maçı da kazandık" şeklinde konuştu.