Portekiz UEFA'ya selam çaktı!

Portekiz UEFA'ya selam çaktı!

Portekiz'in Litvanya'yı 6-0 yendiği maçın ardından Portekiz Milli Takımı'nın resmi twitter hesabından Pizzi'nin asker selamı verdiği bir gol sevinci paylaşıldı. Bu paylaşım akıllara Türk Milli Takımı için soruşturma başlatan UEFA'yı getirdi

Portekiz, Euro 2020 elemelerinde sahasında Litvanya'yı 6-0 yenerken maç anında atılan bir paylaşım karşılaşmanın önüne geçti...

Portekiz Milli Takım Twitter hesabı, gol atan futbolcuların sevinçlerini fotoğrafla paylaştı. Üçüncü golü atan Pizzi'nin gol sevinci ise 'asker selamı' vererek paylaşıldı. 

Hatırlanacağı üzere A Milli takımımızın futbolcuları, Arnavutluk ve Fransa maçlarında gol sevinci olarak asker selamında bulunmuştu. Bu gol sevinci, Avrupa'da uzun süre tartışılmıştı. Hatta birçok büyük Avrupa liginde Türk futbolcuların Barış Pınarı Harekatı'na gönderdiği asker selamı yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı.

Hatta konu, UEFA'ya bile gitmiş, UEFA, Millilerin gol sevinci hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA'nın kararının ardından Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Griezmann gol selamlarını gösteren fotoğraflarla yanıt vermişti.