Arda Güler'in bugüne kadar bu kadar az oynatılmasının sebebi belli oldu

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti
Arda Güler'in bugüne kadar bu kadar az oynatılmasının sebebi belli oldu

Carlo Ancelotti her seferinde Arda Güler'in ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu söylese de ondan dakikaları sakındı. Peki elinizde böyle bir silah varken onu neden kullanmazsınız? Sebebi 'sadakat'ta yatıyor...

Arda Güler, Real Madrid'de bugüne kadar sahip olmadığı bir rol talep etti. 18 yaşındaydı ve oynamak istiyordu. 

Talihsizlik o ya, sakatlandı. İyileşmesi 6 ay sürdü. Kaletisine ikna ettiği Carlo Ancelotti'den süre bekledi. Ancak alabildiği zaman 7 maç içinde toplam 98 dakikayı geçmedi. Bu artık kadroya bile alınmayan Nico Paz'ın aldığı süreden bile daha az. 

Yeteneğinin farkında olan bir yıldız olarak Arda Güler oynamak istiyordu. Oynatılmadıkça sinirlendi, yönetimin hoşuna gitmeyen davranışlarda bulundu. Önce ısınma yeleğini fırlattı, sonra surat astı. En son olarak ise El Clasico zaferinin ardından sahadaki sevince dahil olmadı. Bu kadar genç bir oyuncu için bunlar normal karşılanabilir. Ancak Real Madrid gibi bir takımda bu tür davranışlar Ancelotti ve ekibini rahatsız etti. 

Arda Güler oynamaya ve sahada daha fazla varlık göstermeye hazır hissediyor ancak Ancelotti bir hiyerarşi adamı ve şu an için onu Modric'in önüne koymayacağı çok açık.

Real Madrid'de Güler'e hem futbol hem de fizik olarak Brahim Díaz'ı örnek alması gerektiğini göstermeye çalışıyorlar. Endülüslü futbolcunun Ancelotti'nin güvenini kazanması da çok zaman aldı ancak o, bunu başarana kadar pes etmedi.

Malagalı'nın ilk günden itibaren oynatılmayacağını anlayınca Milan'a kiralanmayı kabul edip, orada kendini ispatladıktan sonra Madrid'e döndüğünü unutmamak gerekiyor. Ki dönüşünde bile uzun bir süre oynatılmadı. Ligin geri kalan maçlarında oynasın oynamasın fark etmez, Arda Güler'i de önümüzdeki sezon bekleyen bu.