Xavi, Barcelona'da kalma kararı aldı!

FC Barcelona İspanya La Liga
Xavi, Barcelona'da kalma kararı aldı!
DepoPhotos

Daha önce Barcelona teknik direktörlüğünden sezon sonunda ayrılacağını açıklayan Xavi Hernandez, Başkan Joan Laporta ile yaptığı görüşmenin ardından takımda kalmaya karar verdi.

Barcelona teknik direktörü Xavi Hernandez, Villarreal'e 5-3 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmayacağını ve Haziran ayında kulüpten ayrılacağını duyurmuştu.

O maçın ardından oynanan 13 maçta yenilgi yüzü görmeyen Barcelona; Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi ve PSG'yi ilk maçta deplasmanda mağlup etti, La Liga'da ise lider Real Madrid'le olan puan farkını 8'e indirdi.

Bu sürecin ardından Xavi kulüp yönetimine ayrılma kararından vazgeçtiğini ve takımda kalmak istediğini belirtti. Ancak şüpheleri olduğu belirtilen üst düzey kulüp yöneticileri genç teknik adama olumlu ya da olumsuz bir dönüş sağlamadı.

PSG'yi ilk maçta 3-2 mağlup eden Barcelona, rövanşta kendi sahasında 4-1 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

Beş gün sonra El Clasico'da Real Madrid'e konuk olan Xavi'nin öğrencileri iki kez öne geçtiği maçta 90+2'de yediği golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı ve bitime 6 maç kala Real Madrid'in 11 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

13 maçlık yenilmezlik serisinin ardından iki yenilgiyle hem Şampiyonlar Ligi hem de La Liga'ya havlu atan Barcelona'da Başkan Joan Laporta, Sportif Direktör Deco ve Xavi acil şekilde toplantı yaptı ve bu toplantıdan kulübün genç teknik adamla en az bir yıl daha yola devam etmesi kararı çıktı.

Laporta'nın bugün (Perşembe) düzenleyeceği basın toplantısında yeni sezonda da Xavi'yle devam edileceğini resmen açıklaması bekleniyor.

XAVİ'NİN BARCELONA PERFORMANSI

Messi'nin ardından Barcelona tarihinin 767 maçla en fazla forma giyen ikinci oyuncusu olan Xavi, Kasım 2021'de efsanesi olduğu takımın teknik direktörlüğüne getirildi.

Teknik direktör olarak Barcelona'nın başında 136 maça çıkan Xavi; 85 galibiyet, 23 beraberlik ve 28 mağlubiyet alarak 2.04 puan ortalaması yakaladı.

Xavi geçtiğimiz sezon Barcelona teknik direktörü olarak La Liga ve İspanya Süper Kupası şampiyonlukları yaşamıştı.