Paris Olimpiyat açılışı için olağanüstü önlem!

Haber Merkezi
2024 Paris Olimpiyatları Fransa
Paris Olimpiyat açılışı için olağanüstü önlem!
Fotoğraf: DepoPhotos

Paris 2024 Olimpiyatlarının açılış töreni için ilk kez 600 özel kuvvet mensubunun seferber edileceği açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Olimpiyat oyunları süresince "normal" günlerde Paris bölgesinde 30 bin polis memuru ve jandarmanın görev yapacağını söyledi.

2024 Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine 24 saat kala istifa eden hükümetin İçişleri Bakanı Darmanin, Paris ve Île-de-France bölgesinde daha önce benzeri görülmemiş güvenlik düzenlemeleri hakkında konuştu.

Bakan, yarın Paris'te açılış için "45 bin polis memuru ve jandarmanın seferber edileceğini" söyledi. Bu sayı, normal yarışma günlerinden 15 bin kişi daha fazla!

Gérald Darmanin, "Arsenal köprüsünden Trocadéro'ya kadar açılış töreninin güvenliğini sağlayacaklar (...) Çünkü akşam 19.00 ile gece yarısı arasında Paris’te şenlik olacak" dedi.

600 özel kuvvet mensubu

Darmanin, polisin bu denli güçlü varlığının "açılış töreninin yanı sıra Trocadéro'da bulunacak 100 devlet ve hükümet başkanının, taraftar alanlarının ve günlük yaşamın güvenliğini sağlama ihtiyacından kaynaklandığını” belirtti.

İçişleri Bakanı, daha önce benzeri görülmemiş bir önleme de işaret ederek, "İçişleri Bakanlığı tarihinde ilk kez üç özel kuvvet, BRI, Raid ve GIGN mensuplarının da hazır bulunacağını” bildirdi.

Bakan, Vatandaşları ve sporcuları korumak için Seine Nehri üzerinde ve çevresinde 600'den fazla özel kuvvet mensubunun bulunacağını ve özellikle de “en hassas ekiplerin çok iyi korunacağını” söyledi.

Bakana göre, özel kuvvet mensupları, sporcuları taşıyacak "her teknede" bulunacak". Darmanin ayrıca Fransa genelinde "kanun ve düzen güçlerinin yaklaşık 80 bin üyesinin seferber edileceğini" belirterek, “Ulusal topraklarda hiçbir zaman aynı anda bu kadar çok kolluk kuvveti görev yapmamıştı" dedi.