Olaylı maçta kazanan Fenerbahçe

Kayserispor Fenerbahçe Süper Lig
Olaylı maçta kazanan Fenerbahçe
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 17. haftasında lider Fenerbahçe, gol düellosu şeklinde geçen maçta deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'u 4-3 yenerek liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

RGH EnerTürk Enerji Stadı'nda oynanan karşılaşma adeta bir gol düellosu şeklinde geçti.

Sarı-lacivertliler, 8. dakikada Cengiz Ünder ve 40. dakikada Michy Batshuayi golleriyle 2-0 öne geçti. Kayserispor ilk yarının duraklama dakikalarında Olivier Kemen'in attığı goller farkı bire indirdi ve soyunma odasına 1-2'lik skorla gidildi.

Gol yağmuru mücadelenin 2. yarısında da devam etti. 50. dakikada Michy Batshuayi ile bir gol daha bularak farkı 2'ye çıkarsa da Kayserispor'un bu gole yanıtı gecikmedi.

VAR'da yapılan inceleme sonucunda kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Mame Thiam 56. dakikada skoru 2-3'e getirdi. 73. dakikada Miguel Cardoso ile bir gol daha bulan Kayserispor karşılaşmada dengeyi sağlamayı başardı.

Fenerbahçe'de günün kahramanı olan Michy Batshuayi 79. dakikada penaltıdan yaptığı vuruşla kendisinin üçüncü ve takımının da üçüncü golünü kaydederek hat-trick yaptı ve maçın skorunu belirledi: 3-4.

Karşılaşmanın 90+8. dakikasında Fred ve 90+10. dakikasında Mert Hakan Yandaş kırmızı kart gördü.

Ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkaran Fenerbahçe puanını 43 yaparak liderliğini sürdürdü, 7 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Kayserispor ise 29 puanla 3. sırada kaldı.

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe sahasında ezeli rakibi Galatasaray ile karşı karşıya gelecek, Kayserispor ise deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak.

Kaynak: Haber Global TV