Leipzig, Eljif Elmas'ı kadrosuna katıyor! Fenerbahçe de para kazanabilir

Napoli Fenerbahçe Süper Lig
Leipzig, Eljif Elmas'ı kadrosuna katıyor! Fenerbahçe de para kazanabilir
DepoPhotos

Alman ekibi RB Leipzig, Eljif Elmas’ın transferi konusunda Napoli'yle anlaşma sağladı. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Fenerbahçe, İtalyan ekibinden 1.5 milyon Euro bonus ödemesi alabilir.

Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig, Napoli'de forma giyen Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Eljif Elmas'ı kadrosuna katıyor.

The Athletic'in haberine göre; RB Leipzig, 24 yaşındaki Kuzey Makedonyalı orta saha oyuncusu Eljif Elmas'ın transferi için kulübü Napoli'yle 25 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı.

Eljif Elmas'ın ay sonunda Almanya'ya giderek RB Leipzig ile 4.5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Almanya Bundesliga'da 39 puanlı lider Bayer Leverkusen ve 35 puanlı Bayer Münih'in ardından 33 puanla 3. sırada bulunan RB Leipzig, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ise Real Madrid ile eşleşmişti.

FENERBAHÇE 1.5 MİLYON EURO KAZANABİLİR

Eljif Elmas'ın RB Leipzig'e transferi gerçekleşirse sarı lacivertli kulüp de para kazanacak.
Fenerbahçe ile Napoli arasında yapılan anlaşmada, Eljif'in başka bir kulübe transferi halinde, elde edilecek bonservis bedeline bağlı olarak sarı-lacivertli kulübün 1.5 milyon Euro'yu geçmeyecek şekilde bonus kazanma imkanı bulunuyor.

Fenerbahçe'den o dönemde KAP'a yapılan Eljif Elmas açıklaması şu şekildeydi:

"Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas'ın İtalyan Kulübü SSC Napoli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır"

ELJIF ELMAS'IN NAPOLI KARİYERİ

2019 yazında 16 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Eljif Elmas, geçtiğimiz sezon 23 yıl aradan sonra kazanılan tarihi şampiyonlukta takımın değişilmez isimlerinden olmuştu.

Napoli'deki 5. sezonunu geçiren Eljif Elmas, bugüne dek 189 maçta forma giyerken 19 gol - 11 asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV