Neymar, 2024 Copa America'da forma giyemeyecek!

futbol Brezilya Spor haberleri
Neymar, 2024 Copa America'da forma giyemeyecek!
DepoPhotos

Menisküs yırtığı sebebiyle ameliyat olan Al-Hilal'in Brezilyalı yıldız futbolcusu Neymar'ın iyileşme sürecinde risk almayacağı ve Haziran ayında düzenlenecek Copa America'da forma giyemeyeceği açıklandı.

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle 2024 Kupa Amerika'da oynayamayacak.

Brezilya Milli Takımı'nın doktoru Rodrigo Lasmar, ülke basınına yaptığı açıklamada, dizinden ameliyat edilen Neymar'ın sahalara dönüşü için acele edilmeyeceğini belirtti.

Al Hilal'de forma giyen 31 yaşındaki oyuncunun Ağustos 2024'te hazır hale gelmesini umduklarını kaydeden Lasmar, "Sabırlı olmalıyız. Daha çabuk iyileşmek için tedavi adımlarını atlamanın ve gereksiz riskler almanın bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Ekim ayında Brezilya'nın Uruguay ile oynadığı maçta sakatlanan ve sol diz ön çapraz bağı ile menisküsündeki yırtık sebebiyle ameliyat edilen Neymar'ın sahalardan uzun süre uzak kalacağı açıklanmıştı.

Kupa Amerika, 20 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenecek.

COPA AMERICA 2024'TE GRUPLAR

Güney Amerika'da yer alan ülkelerin mücadele ettiği ve kıtanın en büyük turnuvası olarak gösterilen Copa America'da gruplar belli oldu.

Turnuva, 20 Haziran 2024'te son dünya şampiyonu Arjantin ile elemelerden gelecek olan takım (Kanada veya Trinidad Tobago) arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

Copa America'da mücadele edecek takımlar şu şekilde gruplara dağıldı:

A Grubu: Arjantin, Peru, Şili, Kanada veya Trinida Tobago

B Grubu: Meksika, Ekvador, Venezuela, Jamaika

C Grubu: ABD, Uruguay, Panama, Bolivya

D Grubu: Brezilya, Kolombiya, Paraguay, Kosta Rika veya Honduras

Kaynak: AA