Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu Serie A tarihine geçti

İtalya Serie A Inter A Milli Takım
Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu Serie A tarihine geçti
FOTOĞRAF: İHA

İtalya Serie A'nın 12. haftasında Inter'in Frosinone'yi 2-0 yendiği maçta fileleri havalandıran milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Şükrü Gülesin'i geride bırakarak Serie A'da en fazla gol atan Türk futbolcu olarak tarihe geçmeyi başardı.

İtalya Serie A'nın 12. haftasında oynanan Inter-Frosinone maçında 1 gol kaydeden Hakan Çalhanoğlu, toplam 37 gole ulaşarak Serie A'da forma giyen en golcü Türk futbolcu oldu.

İtalya Serie A'da Inter forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, yeni bir rekora imza attı. Ligin 12. haftasında oynanan ve Inter'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona eren Frosinone maçında penaltıdan takımının ikinci golünü kaydeden Hakan, 37 golle Serie A tarihinde en fazla gol atan Türk oyuncu oldu. 29 yaşındaki milli yıldız, 36 gollü Şükrü Gülesin'i geride bıraktı.

"ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM"

Karşılaşmanın ardından konuyla ilgili sosyal medya hesabından duygularını paylaşan Hakan, "Serie A’da en fazla gol atan Türk oyuncu olduğum için mutlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu sonuçla ligde üst üstte dördüncü galibiyetini alan Inter, puanını 31'e çıkartarak liderliğini sürdürdü.

SERIE A'DA NE YAPTI?

İtalya Serie A'ya 2017 yılında Milan formasıyla adım atan Hakan Çalhanoğlu, bugüne kadar ligde 214 karşılaşmada sahaya çıktı. A Milli Takım'da da kaptanlık yapan 28 yaşındaki futbolcu, söz konusu karşılaşmalarda 37 kez fileleri havalandırırken, 54 kez ise gol pası vermeyi başardı.

Hakan Çalhanoğlu bu sezon Inter formasıyla tüm kulvarlarda forma giydiği 15 müsabakada 6 gol, 1 asistlik performans ortaya koydu.

Kaynak: İHA