MHK açıkladı: Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının hakemleriyle ilgili flaş karar

Spor haberleri Galatasaray Beşiktaş Sivasspor Gaziantep FK
MHK açıkladı: Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının hakemleriyle ilgili flaş karar

Merkez Hakem Kurulu, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Beşiktaş A.Ş., Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının hakemleri Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan ve Demir Grup Sivaspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp'le ilgili alınan kararı açıkladı.

Merkez Hakem Kurulu, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarındaki hakem hataları sonrası alınan kararı açıkladı. 

MHK'den yapılan açıklama şöyle: 

"Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Beşiktaş A.Ş., Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının hakemleri ve Demir Grup Sivaspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir.

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir.

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemine (Özgüç Türkalp) bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine (Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan) ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Kaynak: Haber Global TV

MHK Sivasspor-Galatasaray