TFF, Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK - Beşiktaş maçlarının VAR kayıtlarını açıkladı

Spor haberleri Galatasaray Sivasspor

TFF, Sivasspor-Galatasaray maçı ile Gaziantep FK - Beşiktaş maçı VAR kayıtlarını açıkladı. Açıklamada, "Önemli hakem hatası tespit edildi, hakemlerle ilgili MHK tarafından gerekli yaptırımlar uygulanacak" denildi.

TFF, Sivasspor-Galatasaray maçında tartışılan gol pozisyonu ile Gaziantep FK - Beşiktaş maçındaki tartışılan kart pozisyonuna dair VAR kayıtlarını açıkladı.

SİVASSPOR-GALATASARAY VAR KAYITLARI: OFSAYTIMSI BİR ŞEY OLABİLİR

Sivasspor-Galatasaray maçında, VAR kayıtlarda "Nelsson'a temas" ile "ofsayt pozisyonu" anlatılıyor. Kayıtların başında VAR'daki hakemin 'Ofsaytımsı bir şey olabilir' dediği duyuluyor.
"Sasha Boey'in kaleciden geride olduğu" belirtilirken "Vurduğu an Yatabare ofsayt" deniliyor. Bu sırada "birinci adamın kaleci Muslera olduğu" ifade ediliyor. "Nelsson'un omzunun da çizgide olduğu ve ikinci adam olduğu" yorumu yapılıyor ve bu diyalogların ardından karara gidiliyor. 

GAZİANTEP FK-BEŞİKTAŞ VAR KAYITLARI

Gaziantep FK-Beşiktaş maçında Nkoudou ile Kitsiou arasındaki sarı kart pozisyonunda ise, VAR'dan "Burnuna net kafa attığını görüyorum ben de" yorumu yapılırken, hakem "Normal hızda oynatsana, geniş açıdan oynatsana... Bu açı iyi... Ağabey abartıyor ya ben sarıda kalacağım tamam?" diyor, buna yanıt olarak ise VAR'dan "Karar senin tamam" karşılığı veriliyor. 

TFF: ÖNEMLİ HAKEM HATASI TESPİT EDİLDİ

TFF'den yapılan açıklama ise şöyle:

"Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin "önemli hakem hatası" yaptıkları tespit edilmiştir.

Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları da ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla; söz konusu maçlardaki tartışılan pozisyonlara ait VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir.

Göreve geldiğimiz ilk gün sözünü verdiğimiz şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda en küçük soru işareti bırakmadan çalışmalarımızı sürdürürken, hakemlik müessesesinin de zarar görmemesi için maksimum hassasiyeti göstereceğimiz konusunda kamuoyunu temin ederiz. Bazı hakemler tarafından yapılan hataların tüm futbol camiasına mal edilmesine de izin verilmeyecektir.

Bu iki maç ile ilgili hatalı bulunan hakemler hakkında Merkez Hakem Kurulu gerekli yaptırımları uygulayacaktır."

Kaynak: Haber Global TV

TFF Sivasspor-Galatasaray Sivasspor-Galatasaray maçı VAR kayıtları