Luis Suarez'den gollü veda

futbol transfer haberleri Brezilya
Luis Suarez'den gollü veda
Fotoğraf: İHA

Uruguaylı golcü Luis Suarez, bir sezon formasını giydiği Brezilya ekibi Gremio’ya veda etti.

Brezilya Serie A’nın 37. haftasında Gremio, konuk ettiği Vasco da Gama’yı 1-0’lık skorla mağlup etti.

Mücadelenin tek golü 46. dakikada Luis Suarez’den geldi. 36 yaşındaki yıldız futbolcu, bu karşılaşma sonrası Gremio’ya veda etti.

Uruguaylı futbolcu, 32 maçta formasını giydiği Gremio’da 15 gol sevinci yaşarken, 11 de asist katkısı sağladı. Mavi-siyahlılar, 20 galibiyet, 5 beraberlik, 12 mağlubiyet alarak topladığı 65 puanla 4. sıraya bulunuyor.

Brezilya temsilcisi, bu sezon 60 kez rakip fileleri havalandırırken, bunların 27'sinde Luis Suarez'in imzası bulunuyor. Gremio, sezonun son maçında 7 Aralık Perşembe günü TSİ 03.30’da Fluminense’ye konuk olacak.

Suarez attığı 15 golle, 19 golü bulunan Paulinho ve 17 kez gol sevinci yaşayan Tiquinho Soares’in ardından Hulk ile Brezilya Serie A'da gol krallığı yarışında 3. sırada bulunuyor.

MESSI'NİN YANINA GİDİYOR

36 yaşındaki yıldız golcü Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Inter Miami'ye imza atacak. 

Uzun süren görüşmeler sonucu iki taraf da anlaşmaya varırken, Uruguaylı yıldız bir dönem formasını giydiği Barcelona'da Lionel Messi ile de yeniden buluşmuş oldu.

Inter Miami de bu transferle birlikte İspanya'da Barcelona ile rekor kıran ve büyük başarılara imza atan Jordi Alba, Sergio Busquets ve Lionel Messi gibi isimler sonrası yeni bir yıldızı daha kadrosuna eklemiş oldu.

Suarez geçtiğimiz sezon 26 lig maçına çıktığı Brezilya ekibine 10 gol ve 10 asistlik katkı sağlamıştı.

Kaynak: İHA