Lionel Messi'ye büyük onur! Arjantin, 10 numarayı emekli ediyor

Lionel Messi Arjantin
Lionel Messi'ye büyük onur! Arjantin, 10 numarayı emekli ediyor
DepoPhotos

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia, Lionel Messi futbolu bıraktıktan sonra milli takımda terlettiği 10 numaralı formayı ömür boyu emekliye ayıracaklarını açıkladı.

Arjantin Futbol Federasyonu, ülke futbolunun Diego Armando Marado'dan sonra gelen en büyük yeteneği olarak kabul edilen Lionel Messi'yi onurlandırmak için çarpıcı bir harekete imza attı.

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia, Lionel Messi milli takımı bıraktıktan sonra 10 numaralı formayı ömür boyu emekliye ayıracaklarını açıkladı.

Tapia açıklamasında, "Leo milli takımdan emekli olduğunda, 10 numara onun onuruna ömür boyu emekliye ayrılacak. Bir daha kimsenin giymesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM FORMASINI 180 KEZ TERLETTİ!

Arjantin Milli Takım formasını ilk kez 17 Ağustos 2005 tarihinde Macaristan'a karşısında giyen Lionel Messi, 18 yıllık süre zarfında milli takımda toplam 180 maça çıktı. Yıldız futbolcu bu maçlarda 106 gol atıp 56 da asist üretti. Messi Arjantin Milli Takımı tarihinin hem en fazla maça çıkan hem de en fazla gol atan futbolcusu konumunda.

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda kariyerinin ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu yaşayan Arjantinli yıldız, COPA America'da 2021'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.