Manchester City, Arjantin futbolunun 'Yeni Messi'sini renklerine bağladı!

Manchester City İngiltere Premier Lig Lionel Messi
Manchester City, Arjantin futbolunun 'Yeni Messi'sini renklerine bağladı!
Foto: Claudio Echeverri resmi Instagram hesabı

İngiliz devi Manchester City, Arjantin futbolunun 'Yeni Messi'si olarak lanse edilen Claudio Echeverri'nin transferi için River Plate ile anlaşmaya vardı.

İngiltere Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu olan Manchester City, bir yandan da geleceğe yatırımlarına devam ediyor.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; Pep Guardiola yönetimindeki mavi-beyazlılar, Arjantin'in harika çocuğu Claudio Echeverri'nin transferi için kulübü River Plate ile anlaşmaya vardı.

Adı son zamanlarda Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Milan ve Inter gibi Avrupa devleriyle anılan Echeverri, futbol otoriteleri tarafından Arjantin futbolunun 'Yeni Messi'si olarak lanse ediliyor.

1 YIL DAHA RIVER PLATE'DE KALACAK!

Yapılan anlaşmaya göre Echeverri, İngiliz kulübüyle 6 yıllık bir sözleşme imzalayacak. 18 yaşındaki genç 10 numara, Aralık 2024'e kadar River Plate'de oynamaya devam edecek ve 1 Ocak 2025'te Manchester City'ye katılacak.

İngiliz medyasında Manchester City'nin bu transfer için 22 milyon sterlin (yaklaşık 25.4 milyon Euro) bonservis bedeli ödeyeceği belirtildi.

Manchester City, River Plate'den iki yıl önce de Julian Alvarez'i 21.4 milyon Euro ödeyerek transfer etmiş, sezon sonuna kadar Arjantin kulübünde kiralık oynamasına olanak tanımıştı.

17 YAŞ ALTI DÜNYA KUPASI'NDA PARLADI!

Echeverri, geçtiğimiz ay oynanan 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 7 maçta görev yapmış ve turnuvayı 5 gol - 1 asistle tamamlayarak etkileyici bir performans sergilemişti.

River Plate formasıyla bu sezon 6 maçta 155 dakika şans bulan 18 yaşındaki 10 numara, 1 asist üretti.

Claudio Echeverri Arjantin
Claudio Echeverri - Arjantin U17 (Foto: Instagram)