Lider Trabzonspor, Gaziantep'ten 1 puanla dönüyor

Spor haberleri Trabzonspor Gaziantep FK
Lider Trabzonspor, Gaziantep'ten 1 puanla dönüyor

Trabzonspor, Gaziantep FK deplasmanında 0-0 berabere kaldı. Ligde son 5 haftada tek galibiyet alan lider Trabzonspor, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Abdullah Avcı, maç sonu değerlendirmelerde bulundu, taraftara seslendi.

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 32’nci haftasında Gaziantep FK sahasında Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı.

ABDULLAH AVCI, TARAFTARLARA SESLENDİ

Ligin sonunda oynanan maçların final niteliğinde olduğunu belirten Avcı, “Gaziantep FK kendi evinde lider bir takım. Rakibimiz üçlü savunmayla oynayan ama aynı zamanda top rakipteyken beşliye dönen, diyagonal kenar ortalar atan, duran topu arayan ve bunda etkili olan, ligin ikinci topları en fazla alan ikinci takımı. Rakibin durumuna göre savunmada ve hücumda neler yapacağımıza yönelik planlarımızı yaptık. Topa sahip olacaktık, kenarları da kullanmak son derece önemliydi. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonlar var. Rakibin de geçiş hücumuyla yakaladığı pozisyonlar vardı. Kaptanımız Uğurcan’ın çıkardığı toplar oldu. Genelde oyun bizim elimizdeydi. İkinci yarıda da oyuncularım bunu zorladı ama oyunun her anını doğru oynamak gerekiyor. Zor bir takıma karşı oynadık. Şampiyonluk haftaları biraz sabır ister. Bu haftalarda bunu yaşıyoruz. Gönül isterdi ki önce burada, haftaya da kendi evimizde kazanıp bunu sonuçlandıralım ama cebimiz son derece dolu. Bugün iyi bir takıma karşı, karşılıklı stratejilerin olduğu bir oyun oynandı. Gol olmadı ama teknik ve taktik açısından bence iyi bir müsabaka oldu. Bir haftayı daha bitirdik. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Karagümrük maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. ‘İyi ki Trabzonspor var’ dedirttiğimiz bir sezonu yaşıyoruz. Tüm Trabzonspor sevdalılarını, taraftarlarımızı sandıklarındaki bayrakları çıkartarak önümüzdeki hafta oynayacağımız maça bekliyoruz. Oyunda planlar ve organizasyonlar vardı ama bazen bireysel performanslar da bekliyoruz. Bugün özellikle ön tarafımız bu konuda biraz etkisizdi. Ona rağmen fırsatlar yakaladık. Bu oyunun içinde bunlar. Rakibe de başarılar diliyorum” dedi.

Marek Hamsik’in uzun bir aradan sonra maça başladığının da altını çizen Avcı, “Bugün bir kazancımız da Hamsik’in iki ay aradan sonra bizimle olması ve sakatlık olmadan maçı tamamlamasıydı. Aynı şekilde Hugo da öyle. Savunma merkezinde ve orta sahamızda böyle oyuncuların olması bizim daha dengeli ve daha doğru bir oyun oynamamızı sağlıyor. Siopis, Bakasetas ve Djaniny’nin cezaları bitti. Önümüzdeki hafta kadro kalitemiz ve rekabetimiz daha fazla olacak” diye konuştu.

MAÇTAN NOTLAR

3’üncü dakikada Gaziantep FK, taç çizgisi hizasında Denswil'in Kitsiou'ya yaptığı müdahale sonrası serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Maxim’in ortasında Caulker'ın kafa vuruşu üstten autta çıktı.

12’nci dakikada sol kanattan başlayan konuk takım atağında Nwakaeme topu sağ kanatta bulunan Bruno Peres'e verdi. Peres’in ortasında savunmadan seken topa Abdülkadir Ömür'ün şutu az farkla üstten auta gitti.

19’uncu dakikada sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Visca'nın çıkardığı topa Cornelius kafayı vurdu. Direğe çarpan topu kale çizgisinde kaleci Günay çıkardı.

25’inci dakikada ceza sahasına girmeden uzak köşeye Figueiredo'nun şutunu kaleci Uğurcan son anda kornere çeldi.

33’üncü dakikada Maxim ceza sahası içerisindeki Muhammet Demir'e pas verdi. Muhammet’in vuruşu, Uğurcan'ın müdahalesinin ardından direğe çarptı.

53’üncü dakikada orta alandan gelişen Gaziantep FK atağında Figueredo’nun ceza alanı çizgisi üzerinden çektiği şut savunmadan döndü. Pozisyonun devamında Muhammet topu ağlara gönderdi ancak öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

78’inci dakikada orta alandan gelişen konuk takım atağında ceza alanı dışında toplu buluşan Abdulkadir Ömür’ün şutu az farkla auta çıktı.

Mücadelenin kalan bölümlerinde de gol olmayınca maç 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı.

 

Kaynak: DHA

Trabzonspor Gaziantep FK