Kral futbolcu: Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en enteresan sözleşme maddesi

Hollanda futbol
Kral futbolcu: Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en enteresan sözleşme maddesi

Futbolda tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı. 'Kral' bir futbolcu yeni sözleşmesine öyle bir madde koydurdu ki, taraftarların efsanesine dönüştü... İşte o inanılmaz olay...

Futbolda sözleşme müzakereleri bazen uzun ve zahmetli bir süreç olabiliyor. Ancak o futbolcu için pek de öyle olmadı.

Hollanda ekiplerinden PEC Zwolle formasını giyen Bram van Polen 37 yaşında. Ancak futbolu bırakmaya niyeti yok.

2014'te Ajax karşısında kazanılan kupa finalindeki üst düzey futboluyla kulüp tarihine geçen van Polen, 2007'de ilk profesyonel sözleşmesini PEC'le imzalamıştı. Birkaç gün önce gelecek sezonun sonuna kadar sözleşmesini uzattı.

Van Polen'in sözleşmesi diğerlerinden biraz farklı oldu. Sözleşmede sıra dışı maddeler var.

Bu Van Polen için bir ilk değil. Önceki sözleşmesindeki maddelerde ailesine 1 hafta bedava tatil, ünlü bir gurmenin restoranında bedava yemek, bir de bedava otomobil gibi maddeler koydurmuştu.

Tatili Hollanda'daki bir tatil parkında kamp alanında yaptı. Yemeği ise yerel bir otelde yedi. Kendisine verilen otomobil ise ikinci el bir Peugeot'ydu. Mütevazılığı ile taraftarın gönlünü kazanan Van Polen, yeni sözleşmesinde yine şaşırtmadı. Takımdaki kariyerini 17. yılına uzatacak sözleşmeyi imzalayan Van Polen bu kez sözleşmeye şu maddeyi ekletti.

Buna göre sözleşme gereği PEC Zwolle kulübü Van Polen adına sezonluk kombine sahibi tüm taraftarlarına 1 adet alkollü ya da tercihe göre alkolsüz içecek ısmarlayacak. Ismarlamanın önümüzdeki haftaki maçta gerçekleşmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Hollanda