Kayserispor'a yine transfer yasağı geldi!

Kayserispor Süper Lig Fatih Karagümrük
Kayserispor'a yine transfer yasağı geldi!

Süper Lig'de başarılı bir sezon geçiren Kayserispor, eski oyuncusu Andrea Bertolacci'yle yaşadığı uyuşmazlık sebebiyle FIFA'dan transfer yasağı aldı.

Sezon başında 3 dönemdir kapalı olan transfer tahtasını açmayı başaran ve Süper Lig'de başarılı bir sezon geçiren Kayserispor yine aynı cezayla karşı karşıya kaldı.

Ajansspor'un haberine göre; Sarı-kırmızılı takıma Andrea Bertolacci dosyasından dolayı transfer yasağı geldi. Kayserispor'un transfer yasağını kaldırabilmesi için 32 yaşındaki İtalyan orta saha oyuncusuna 2.4 milyon Euro ödeme yapması gerekecek.

Recep Uçar yönetimindeki Kayserispor, 14 haftası geride kalan Süper Lig'de topladığı 26 puanla 4. sırada yer alıyor.

ALİ ÇAMDALI: "BERTOLACCI BU KULÜPTE NE YAPMIŞ, KAÇ DAKİKA OYNAMIŞ?"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Andrea Bertolacci dosyasından dolayı transfer yasağı aldıklarını belirterek, "Andrea Bertolacci dosyasından transfer yasağı aldık. Bertolacci bu kulüpte ne yapmış, kaç dakika oynamış? Bertolacci'ye 700 bin Euro bonservis bedeli ödenmiş, alacağı miktar ise 2.4 milyon Euro, oynadığı dönemde aldığı ücret ve menajerlik ücretleriyle birlikte toplam 5 milyon Euro ücret ödenecek. Burada sorun Andrea Bertolacci, Mensah, Denis Alibec ve Manuel Fernandes değil. Buradaki sorun kulüplerin doğru yönetilmemesi, bizler kulüplerde emanetçiyiz. Bilal Başaçıkoğlu'na şu ana kadar 2.9 milyon Euro ücret ödendi, 630 bin Euro daha ödememiz var ancak bu arkadaş sözleşmesini feshediyor başka bir takıma asgari ücret karşılığında gidiyor. TFF ve kulüpler buna çözüm bulmalı" şeklinde konuştu.

BERTOLACCI'NİN KAYSERİSPOR KARİYERİ

2021/2022 sezonunun devre arasında Fatih Karagümrük'ten 1 milyon Euro bonservis ödenerek transfer edilen Andrea Bertolacci, sarı-kırmızılı kulüpte 22 resmi maça çıkarken 2 gol - 3 asistlik performans sergiledi.

İtalyan orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon Kasım ayında Kayserispor'la sözleşmesini feshetmiş ve ara transfer döneminde eski takımı Fatih Karagümrük'e dönmüştü.

32 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezonun başında ise İtalya 2. Ligi (Serie B) ekiplerinden Cremonese'ye transfer oldu.

Bertolacci Kayserispor_DP
Andrea Bertolacci - Kayserispor [Foto:DepoPhotos]

Kaynak: Diğer