Kabus gibi bir sezon geçiren Ajax'ın yeni hocası belli oldu

Hollanda UEFA Avrupa Ligi
Kabus gibi bir sezon geçiren Ajax'ın yeni hocası belli oldu
FOTOĞRAF: İHA

Hollanda Eredivisie'de ezeli rakibi PSV Eindhoven'a 5-2 yenilen Ajax, teknik direktörlük görevine John van 't Schip'in getirildiğini açıkladı.

Ajax, Hollanda Eredivisie’nin 10. haftasında deplasmanda PSV’ye 5-2 mağlup oldu.

Tarihinin en kötü sezon başlangıcına imza atan ve maç eksiliğiyle son sırada bulunan Amsterdam temsilcisi, yaklaşık bir hafta önce Teknik Direktör Maurice Steijn'le yollarını ayırmıştı.

Hollanda ekibinin yeni teknik direktörü ise John van 't Schip oldu. Daha önce Ajax'ta yardımcı antrenör olarak da çalışan Schip ile 2025 yılına kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.

59 yaşındaki Schip, resmi imzaların atılmasının ardından yaptığı açıklamada, Ajax'ın hızlı bir şekilde yukarıya doğru ilerlemesi gerektiğini ve kendisinin de buna katkıda bulunmaktan mutlu olacağını dile getirdi.

1981-1992 yılları arasında Ajax A Takımı'nda futbolcu olarak forma giyen John van 't Schip, Ajax’ın alt yaş takımlarını çalıştırmasının yanı sıra Hollanda Milli Takımı ve Ajax A takımında yardımcı antrenör, teknik direktörlük kariyerinde ise Twente, Melbourne Heart, Chivas, Melbourne City, PEC Zwolle ve Yunanistan Milli Takımı'nda görev yaptı.

13 MAÇTA 2 KEZ KAZANABİLDİ

10 haftası geride kalan Hollanda Eredivisie'de Ajax çıktığı 8 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda mücadele eden Amsterdam temsilcisi, grupta çıktığı 3 karşılaşmada da 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle sahadan ayrıldı ve grubun son basamağında yer aldı.

Avrupa Ligi play-off turunda ise Ludogorets Razgard ile karşılaşan Ajax, ilk maçı 4-1 kazanmış rövanşında ise 1-0 yenilmesine rağmen gruplara katılım hakkı elde etmişti.

Kaynak: İHA