Dev maçta fark yiyen Ajax ligin dibine demir attı

Hollanda
Dev maçta fark yiyen Ajax ligin dibine demir attı
FOTOĞRAF: PSV Eindhoven Resmi İnternet Sitesi

Hollanda Ligi'nin 10. haftasında PSV Eindhoven 2-1 geriye düştüğü maçta ezeli rakibi Ajax'ı 5-2 mağlup ederek ligde 10'da 10 yaptı. Galibiyet hasreti 7 maça çıkan Ajax haftayı ligin son sırasında tamamladı.

Hollanda Eredivisie'nin 10. haftasındaki dev maçta PSV Eindhoven ile Ajax karşı karşıya geldi.

Phillips Stadyumu'nda oynanan derbi mücadelesinde PSV Eindhoven 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini Hirving Lozano (3), Luuk de Jong ve Ismael Saibari'nin golleriyle 5-2 kazanmayı başardı.

Ligde çok zor günler geçiren Amsterdam ekibinin golleri ise Branco van den Boomen ve Brian Brobbey'den geldi.

PSV Eindhoven bu sonuçla ligde çıktığı 10. maçını da kazanarak 30 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü, kabus gibi bir sezon geçiren Ajax ise topladığı 8 puanla ligin 18. ve son basamağında kaldı.

Bu sezon ligde çıktığı 8 karşılaşmada yalnızca bir kez kazanabilen Ajax'ın galibiyet hasreti 7 haftaya çıktı.

Hollanda Ligi'nin 11. haftasında PSV Eindhoven deplasmanda Heracles ile mücadele edecek, Ajax ise kendi evinde Volendam'ı ağırlayacak.

HOCA DEĞİŞİKLİĞİ DE ÇARE OLMADI

Hollanda Ligi'nin köklü ekiplerinden Ajax, istenilen sonuçların elde edilememesi ve takımın küme düşme hattına gerileyerek haftayı 17. sırada tamamlamasının ardından düğmeye basmıştı.

Amsterdam ekibi, PSV Eindhoven ile yapacakları derbi mücadelesi öncesinde teknik direktör Maurice Steijn ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Global TV