Juventus santrforsuz kaldı: Kenan Yıldız, Chiesa veya Kean 9 numara oynayacak!

Kenan Yıldız Juventus İtalya Serie A
Juventus santrforsuz kaldı: Kenan Yıldız, Chiesa veya Kean 9 numara oynayacak!
Fotoğraf: DepoPhotos

Juventus teknik direktörü Massimiliano Allegri'yi Lazio karşısında zor bir tercih bekliyor. İki 9 numarasından yoksun olan İtalyan ekibinde santrfor mevkiinde kimin oynayacağı merak konusu. Öne çıkan adaylar Kean ve Kenan Yıldız.

Milli takım arası  sona ermek üzere, oyuncular çarşamba günü Continassa'daki tesislere dönecek. Ancak Lazio maçı öncesi takımda önemli bir sorun var.

Juventus Teknik Direktörü Allegri, zorlu maç öncesi santrforsuz kaldı. Zaten bir süredir kazanmakta zorlanan takımı Lazio karşısında zor bir 90 dakika bekliyor. 

Vlahovic kırmızı kart gördüğü için bu maçta forma giyemeyecek. Yedeği Polonyalı Milik de sakatlandı. Bu yüzden takımda bir  9 numara sorunu var. 

13 oyuncunun milli takımlardan dönmesiyle tesislerde antrenman başlayacak ve Allegri hücumda kimi oynatacağını seçmek zorunda kalacak. 

Juventus'ta Allegri'nin hücumdaki acil duruma yönelik çözümleri: Chiesa, Kean ve Kenan Yıldız

 

Allegri için bu kırılması zor bir ceviz. Livorno doğumlu antrenörün elinde yalnızca üç forvet var, ancak hiçbir 9 numara değil. 

Aslında bir santrafor olmadan oynamak kolay bir durum değil. Kean, 11 Kasım'dan bu yana ilk 11'de oynamadı. Sakatlık sorunu yaşadı, hatta transferi söz konusuydu. Sahaya ancak 10 Mart'ta Atalanta karşısında dönebildi. 10 Ekim'deki Torino ile oynanan derbiden bu yana 90 dakika maç oynamadı. 

Kenan Yıldız ise patlamanın ardından bir an kararma yaşadı. Allegri fizyolojik bir düşüşten bahsetti, ancak 2005 doğumlu Türk yıldızın, Chiesa'nın dönmesi nedeniyle daha az süre aldığını unutmamak gerekiyor. Türkiye'nin Macaristan'la oynadığı maça ilk 11'de çıkan Kenan görev aldığı süre boyunca takımın en iyilerinden biriydi. Chisea'da ise hiç santrfor özelliği yok. Bu acil durum göz önüne alındığında Lazio'ya karşı Allegri'nin elindeki çözümler 2 ile sınırlı. Lazio karşısında 9 numarada ya Moise Kean oynayacak ya da Kenan Yıldız.