Türkiye'den Ancelotti'ye direkt mesaj: Arda Güler'i oynat

Real Madrid Carlo Ancelotti Arda Güler Vincenzo Montella Milli Takım
Türkiye'den Ancelotti'ye direkt mesaj: Arda Güler'i oynat
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye'de genel olarak futbola ve yurt dışındaki temsilcilere olan tutku tarif edilemez. Arda Güler'in önümüzdeki yıllarda milli takımın liderlerinden biri olması bekleniyor.

19 yaşındaki solak oyuncu, sezonun yarısından fazlasında sadece 98 dakika süre alabildi. Türkiye ise Real Madrid'in Arda'ya daha fazla süre vermesini talep ediyor.

Bunu Vincenzo Montella söylüyor: "Arda'nın Real Madrid'de daha çok oynamasını isterim. Antrenman seviyesi farklı, maç seviyesi farklı. Arda'nın biraz daha oynaması hem Real Madrid hem milli takım hem de Arda Güler açısından daha iyi olur."

İtalyan teknik adam Eylül 2023'den beri Türkiye'nin teknik direktörlüğünü yapıyor. Real Madrid'li oyuncunun sezon öncesi dönemde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle mart ayına kadar Arda Güler'i takıma çağıramadı. Müsait olduğu ilk maçta ise Montella onu yedekten oyuna aldı. Macaristan mağlubiyetinin öncesi düzenlediği basın toplantısında "Son 8 ayda hiçbir maçta 20 dakika oynamamış bir futbolcuyla risk almaya gerek var mı?" sorusunu sormuştu.

O maçta Güler 30 dakika forma giydi. Takımının mağlubiyetini engelleyemese de önce sağ kanatta, ardından orta sahada aktif bir rol aldı. Türkiye'nin Avusturya'ya karşı oynayacağı ikinci hazırlık maçında ise Montella onu ilk 11'de oynatacağını söyledi: "Bugün iyi uyuyup dinlenirsem yarın Arda Güler'in ilk 11'de başlayacağını düşünüyorum."