Jude Bellingham İngiltere Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı

Real Madrid İngiltere Carlo Ancelotti İspanya La Liga UEFA Şampiyonlar Ligi
Jude Bellingham İngiltere Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Real Madrid'de gösterdiği flaş performansla dikkat çeken ve hakkında 'dünyanın en formda oyuncusu' yorumları yapılan Jude Bellingham sakatlığı nedeniyle İngiltere Milli Takımı aday kadrosunda çıkarıldı.

Real Madrid'in Braga maçında omzundan sakatlanan Jude Bellingham, İngiltere Milli Takımı'nın aday kadrosundan çıkarıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Braga'yı devirdiği maçta omzundan sakatlanmasına rağmen oyuna devam eden Jude Bellingham bu fedakarlığının bedelini ağır ödeyeceğe benziyor.

Omzu çıktığı için İspanya La Liga'daki Valencia maçında forma şansı bulamayan Bellingham sakatlığına rağmen İngiltere Milli Takımı aday kadrosuna çağrılmıştı.

Ancak sıcak bir gelişme oldu. İngiltere milli takımının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Jude Bellingham'ın yanı sıra Levi Col'un da tedavilerine devam edebilmeleri için aday kadrodan çıkarıldıkları açıklandı.

TEDAVİSİ MADRİD'DE DEVAM EDECEK

Jude Bellingham, Madrid'e dönerek rehabilitasyon sürecine devam edecek.

İngiltere Futbol Federasyonu, Real Madrid'den oyuncunun sağlık raporlarını talep etmişti. Yapılan inceleme, oyuncuya yapılan testlerin ardından bu kararın alındığı ve oyuncunun şu an oynamak yerine tedavisine devam etmesinin daha doğru olacağı sonucuna varıldı.

Bellingham, İngiltere milli takımının EURO 2024 elemelerinde Malta ve Kuzey Makedonya ile oynayacağı maçlarda görev yapamayacak.

'OYNAMAYA MÜSAİT DEĞİL' YORUMU

Öte yandan Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti de son düzenlediği basın toplantısında Bellingham'ın durumunun netleşip bir an önce Madrid'e dönmesini beklediklerini söylemiş ve "Oyuncu oynamaya müsait değil" yorumunda bulunmuştu.

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate de Ancelotti gibi düşünerek Bellingham'ın dönüşüne izin verdi.

Real Madrid, Bellingham'ı bir an evvel iyileştirerek 26 Kasım'da oynanacak Cadiz maçına yetiştirmeye çalışacak. Bu maça yetişmezse Bellingham'ın 29 Kasım'daki Napoli maçında sahaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV