İtalya, Ukrayna karşısında EURO 2024'teki yerini ayırttı

EURO 2024 Elemeleri İtalya İngiltere Ukrayna
İtalya, Ukrayna karşısında EURO 2024'teki yerini ayırttı
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 Elemeleri C Grubu'nda oynanan karşılaşmada Ukrayna ile 0-0 berabere kalan İtalya, grubu averajla rakibinin önünde tamamlayarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım hakkı elde etti.

EURO 2024 Elemeleri C Grubu'nun 8. ve son haftasında 2 karşılaşma oynandı.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma iddiasını son maça bırakan 2 takımın maçında Ukrayna ile İtalya karşı karşıya geldi.

Almanya'da yer alan BayArena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı. Mücadelenin 2. yarısında da gol sesi çıkmayınca maç 0-0 sona erdi. İtalya, EURO 2024'e katılmaya hak kazanan taraf oldu.

İtalya bu sonuçla puanını 14 yaparak grubu lider İngiltere'nin arkasında averajla 2. sırada tamamlamayı başardı, EURO 2024'e katılma hayallerini son maçta gerçekleştiremeyen Ukrayna ise 14 puanda kaldı ve eleme grubunu 3. sırada tamamladı.

İNGİLTERE KENDİSİ SIKMADI

C Grubu'nda oynanan bir diğer karşılaşmada ise Kuzey Makedonya ile İngiltere kozlarını paylaştı.

Todor Proeski Arena Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Kuzey Makedonya ile İngiltere 90 dakikanın sonunda sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Makedonya'nın golünü 41. dakikada Süper Lig'de Trabzonspor forması giyen Enis Bardhi kaydetti, İngiltere'nin sayısı ise 59. dakikada Jani Atanasov'dan (kendi kalesine) geldi.

İngiltere bu sonuçla 20 puanla grubu namağlup şekilde zirvede tamamladı, Kuzey Makedonya ise elemeleri 8 puanla 4. basamakta tamamladı.

Kaynak: Haber Global TV