İspanyollar maçı kazandı, genç yıldız Gavi'yi sakatlığa kurban verdi

İspanya EURO 2024 Elemeleri FC Barcelona
İspanyollar maçı kazandı, genç yıldız Gavi'yi sakatlığa kurban verdi
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 Elemeleri A Grubu'nda İspanya, Gürcistan'ı 3-1 yenerek grubu lider bitirmeyi başardı. İspanyollar'ın genç yıldızı Gavi ise ciddi bir sakatlık geçirerek oyun alanını terk etti, Barcelonalı oyuncunun sakatlığı nedeniyle sezonu kapatması bekleniyor.

EURO 2024 Elemeleri A Grubu'nda İspanya ile Gürcistan karşı karşıya geldi.

Jose Zorilla Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada İspanya, Gürcistan'ı 3-1 yenerek grubu zirvede tamamlamayı başardı.

Matadorlar'a galibiyeti getiren golleri 4'te Robin Le Normand, 55'te Ferran Torres ve 72. dakikada Luka Lochoshvili (kendi kalesine) kaydetti. Gürcistan'ın tek sayısı ise Napoli'nin yıldız ismi Khvicha Kvaratskhelia'dan geldi.

Bu sonuçla İspanya puanını 21 yaparak grubu lider bitirdi, 8 puanda kalan Gürcistan ise elemeleri 4. sırada tamamladı.

İspanya Milli Takımı'nda forma giyen FC Barcelona'nın genç yıldızı Gavi karşılaşmada talihsiz bir sakatlık yaşadı. 19 yaşındaki futbolcu sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemedi ve mücadelenin 26. dakikasında yerini Ohian Sencet'e bıraktı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde Gavi'nin sakatlığının ciddi olduğu ve sezonu kapattığı ifade edildi. İspanyol oyuncunun EURO 2024'ü de kaçırabileceği belirtildi.

GOL DÜELLOSUNDA KAZANAN ÇIKMADI

Gruptaki diğer karşılaşmada ise İskoçya ile Norveç kozlarını paylaştı.

Hampden Park'ta oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen maçta İskoçya ile Norveç 3-3 berabere kaldı.

İskoçya'nın gollerini 13'te penaltıdan John McGinn, 33'te Leo Oestigaard (kendi kalesine) ve 59'da Stuart Armstrong kaydederken Norveç'in golleri ise 3'te Aron Donnum, 20'de Jörgen Strand Larsen ve 86'da Mohamed Elyounoussi'den geldi.

Bu sonuçla İskoçya puanını 17 yaparak grubu İspanya'nın ardından 2. sırada tamamladı, 11 puanı bulunan Norveç ise elemeleri 3. sırada noktaladı.

Kaynak: Haber Global TV