Harry Kewell'dan şaşırtan karar! Yeni adresi belli oldu

Galatasaray futbol
Harry Kewell'dan şaşırtan karar! Yeni adresi belli oldu
Foto: Celtic resmi İnternet sitesi

Futbolculuk döneminde Galatasaray'ın formasını terleten Celtic'in yardımcı antrenörü Harry Kewell, Japonya takımı Yokohama F. Marinos'un başına geçti.

Bir dönem Galatasaray forması da giyen 45 yaşındaki Avustralyalı teknik adam Harry Kewell, Japonya'nın Yokohama F. Marinos Futbol Takımı'nın teknik direktörü oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Celtic'te yardımcı antrenör olarak görev yapan Kewell'ın gelecek sezon için teknik direktör olarak kulübe katılacağını duyurdu.

İmza sonrasında kulüp resmi İnternet sitesine açıklamalarda bulunan Kewell, "Bu büyük takımı çalıştıracağım için inanılmaz gururlu ve heyecanlıyım. Takımı başarıya taşımak için bana güvenen yöneticilere teşekkür ederim. Önümüzde çok iş var. Antrenman sahasına çıkmak ve oyuncularla çalışmaya başlamak için için sabırsızlanıyorum. Kulübü başarıya ulaştırabilmek için hep birlikte çalışacağız. İşin zor kısmı şimdi başlıyor." ifadelerini kullandı.

Avustralya formasıyla iki kez Dünya Kupası'na katılan ve 2014 yılı sonunda futbolu bırakan Kewell, antrenörlük kariyerine 2015 yılında başladı. Teknik direktörlük kariyerinde Crawley Town, Notts County, Oldham Athletic ve FC Barnet gibi İngiltere alt lig takımlarını çalıştıran Kewell, geçtiğimiz yaz şu an Tottenham teknik direktörlüğü yapan Ange Postecoglou'nun yardımcısı olarak Celtic'te çalışmaya başlamıştı.

GALATASARAY FORMASIYLA 91 MAÇA ÇIKMIŞTI

Futbolculuk kariyerinde uzun yıllar Leeds United ve Liverpool formaları giyen Kewell, 2008-2011 yılları arasında Galatasaray'da oynamıştı. O dönem sarı-kırmızılı formayla 91 maça çıkan Kewell, 34 gol atıp 17 de asist üretmişti.

Harry Kewell Yokohama F. Marinos