Hakan Çalhanoğlu Inter'i yeniden zirveye taşıdı

İtalya Serie A Inter Juventus
Hakan Çalhanoğlu Inter'i yeniden zirveye taşıdı
FOTOĞRAF: Reuters

İtalya Serie A'nın 16. haftasında Inter sahasında karşılaştığı Udinese'yi Hakan Çalhanoğlu'nun 1 gol, 1 asist yaparak yıldızlaştığı maçta 4-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu Juventus'tan devraldı.

İtalya Serie A'da oynanan 15. hafta mücadelesinde milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği Inter ile Udinese karşı karşıya geldi.

Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Inter rakibini Hakan Çalhanoğlu'nun yıldızlaştığı maçta 4-0'lık skorla mağlup etti.

Milano ekibine galibiyeti getiren golleri Hakan Çalhanoğlu (penaltı), Federico Dimarco, Marcus Thuram ve Lautaro Martinez kaydetti.

Hakan Çalhanoğlu attığı golün yanı sıra 42. dakikada Federico Dimarco'nun kaydettiği golde de asisti yapan isim oldu.

Lacivert-siyahlılar bu sonuçla puanını 38'e yükseltti ve Juventus'u geride bırakarak ligde yeniden liderliğe yükseldi, 12 puanı bulunan Udinese ise 16. sırada kaldı.

Inter Serie A'nın 16. haftasında deplasmanda Lazio ile mücadele edecek, Udinese ise kendi sahasında Sassuolo'yu ağırlayacak.

MILAN, ATALANTA DEPLASMANINDA KAYIP

Gecenin bir diğer mücadelesinde ise Atalanta ile Milan kozlarını paylaştı.

Gewiss Stadyumu'nda oynanan müsabaka adeta bir gol düellosuna sahne oldu. Atalanta, Milan'ı duraklama dakikalarında bulduğu golle 3-2 mağlup etti.

Atalanta'nın gollerini Ademola Lookman (2) ve Luis Muriel kaydetti. Milano ekibinin sayıları ise Olivier Giroud ve Luka Jovic'ten geldi.

Milan bu sonuçla 29 puanda kaldı ve haftayı 3. sırada tamamladı, puanını 23'e çıkaran Atalanta ise 7. basamağa kadar yükseldi.

Kaynak: Haber Global TV