Real Madrid'in galibiyet serisine Real Betis freni

Real Madrid İspanya La Liga Arda Güler
Real Madrid'in galibiyet serisine Real Betis freni
FOTOĞRAF: Reuters

İspanya La Liga'da oynanan 16. hafta mücadelesinde Real Madrid deplasmanda karşılaştığı Real Betis'le 1-1 berabere kaldı. Madrid ekibinin 5 maçlık galibiyet serisi Betis karşısında sona erdi.

İspanya La Liga'nın 16. haftasında Real Betis ile Real Madrid mücadele etti.

Benito Villamarin Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Resmi maçlardaki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Real Madrid'in golünü 53. dakikada Jude Bellingham attı, Real Betis'in golü ise 66. dakikada Aitor Ruibal Garcia'dan geldi.

Eflatun-beyazlılar bu sonuçla puanını 39'a çıkardı ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. En yakın takipçisi Girona'nın 1 puan önünde lider durumda bulunan Real Madrid, Girona'nın bugün oynanacak maçta Barcelona'yı yenmesi durumunda zirveyi rakibine devredecek. Puanını 26'ya yükselten Real Betis ise haftayı 7. sırada tamamladı.

Sakatlığı süren milli futbolcumuz Arda Güler mücadelenin kadrosunda yer almadı.

La Liga'nın 17. haftasında Real Madrid kendi evinde Villarreal'i konuk edecek, Real Betis ise deplasmanda Real Sociedad ile karşı karşıya gelecek.

ARDA GÜLER'İN SAKATLIĞINDA SON DURUM

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, sakatlık sorunu devam eden Arda Güler'in yıl sonunda ya da ocak ayı başında oynamaya hazır duruma geleceğini söyledi.

Real Madrid'e geldiğinden bu yana yaşadığı sakatlık sorunlarından dolayı henüz oynama şansı bulamayan Arda Güler ile ilgili bir soruya, İtalyan teknik direktör, "Güler, iyileşme sürecine son aşamada.

Gelecek haftadan itibaren yoğun antrenmanlara başlayacak. Yıl sonundaki ya da ocak başındaki maçlara hazır olur" dedi.

Ancelotti, sakatlık sorununun sadece Arda için değil her futbolcuda aynı olduğunu, "çok fazla sabır ve zaman gerektiğini" söyleyerek, mevcut durumda takımda Jude Bellingham, Vinicius, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, Eder Militao ve Thibaut Courtois gibi diğer sakat futbolcuların da olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Haber Global TV