Güney Koreli gazetecinin Süper Kupa ve Atatürk paylaşımı gündem oldu

İSTANBUL / HABER MERKEZİ
Galatasaray Fenerbahçe Suudi Arabistan
Güney Koreli gazetecinin Süper Kupa ve Atatürk paylaşımı gündem oldu

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Atatürk tişörtleri ve sözlerinin yer aldığı pankartlara izin vermemesi nedeniyle ertelendi. Riyad'daki kriz dünyada yankılanırken, Güney Koreli bir gazetecinin paylaşımı gündem oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan ancak organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklanan Süper Kupa karşılaşması dış basında büyük yankı uyandırdı.

İptal kararıyla ilgili Güney Koreli gazeteci Hanshin Lee'nin paylaşımı da gündem oldu.

Kim Min-Jae'nin Fenerbahçe'ye transferinin ardından Türk futbolunu yakından takip eden Güney Koreli gazeteci Hanshin Lee, şunları yazdı:

"Az önce uyandım ve Suudi Arabistan'dan gelen haberleri gördüm. Elbette bugün Fenerbahçe'nin kupayı kazanmasını görmek isterim. Ama hiçbir şey bir ülkenin tarihine ve onun büyük kurucusu Atatürk'e saygı duymaktan daha önemli olamaz. Takımların eve dönmekten korkmaması gerekiyor. Suudiler, hiç yenilmeyen bir adamı yenebileceklerini zannettiler. Atatürk'ün mirası halkında devam ediyor. Türk değilim ama bugün herkesle gurur duydum. Bu durum, Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin ötesine geçiyor."