Gençlerbirliği'nin 8 maçlık serisini bitiren Göztepe zirve takibini sürdürdü

Göztepe TFF 1. Lig Gençlerbirliği
Gençlerbirliği'nin 8 maçlık serisini bitiren Göztepe zirve takibini sürdürdü
FOTOĞRAF: AA

TFF 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe deplasmanda karşılaştığı ve 8 maçtır yenilmeyen Gençlerbirliği'ni 3-0'lık skorla mağlup ederek ligde üst üste 3. galibiyetini elde etti.

TFF 1. Lig'in 15. haftasında ligin 2 formda ekibi olan Göztepe ile Gençlerbirliği mücadele etti.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan müsabakada Göztepe rakibini 3-0 mağlup ederek ligdeki üst üste 3. galibiyetini elde etti.

Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Aliou Traore (2) ve Lasse Nielsen kaydetti.

Öte yandan 56. dakikada Amilton'un kullandığı penaltı atışında Göztepe'nin Polonyalı kalecisi Mateusz Lis, gole izin vermedi.

Gençlerbirliği'nde bu sezon Mustapha Yatabare ve Musa Çağıran da penaltı kaçırmıştı.
Başkent ekibinde ayrıca Nijeryalı oyuncu Olarenwaju Kayode, 65. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

İzmir temsilcisi bu sonuçla puanını 29'a çıkararak 3. sıraya yükseldi, 8 maçlık yenilmezlik serisi Göztepe karşısında sona eren Gençlerbirliği ise 24 puanda kaldı ve 7. basamakta yer aldı.

Göztepe ligin 16. haftasında kendi evinde lig lideri Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek, Gençlerbirliği ise Giresunspor ile kozlarını paylaşacak.

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ"

TFF 1. Lig’in 15. haftasında Göztepe, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimi Stoilov, takımı adına zor bir maç olduğunu ifade etti. Stoilov, “Böyle olacağını biliyorduk çünkü iki takım da futbol oynamak isteyen, kazanmak isteyen ve üst sıralara çıkmak isteyen takımlar. İlk yarı aslında önemli fırsatlar yakaladık ve bunu değerlendiremedik ama bu futbol.

İkinci yarı da aslında futbol anlamında bizim için o kadar iyi başlamamıştı ama yine kaçırdığımız fırsatlar oldu. Ardından Gençlerbirliği bir penaltı kaçırdı ve kırmızı kart gördü. Bizim amacımız şu anda takımımızın her maç daha iyi oynamasını sağlamak. Şu anda 2-3 maç kazandık diye her şeyin iyi olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Çok ciddi ve sıkı bir şekilde çalışmaya devam etmeli ve Süper Lig’e çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Global TV