Başakşehirli Volkan Babacan Hatayspor karşısında takımına galibiyeti getirdi

Süper Lig Hatayspor Başakşehir
Başakşehirli Volkan Babacan Hatayspor karşısında takımına galibiyeti getirdi
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 15. haftasında Başakşehir, konuk ettiği Hatayspor'u 1-0 mağlup etti. Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, maçın 90+7. dakikasında kurtardığı penaltıyla takımının galibiyete uzanmasına büyük rol oynadı.

Süper Lig'de oynanan 15. hafta mücadelesinde Başakşehir Futbol Kulübü ile Hatayspor kozlarını paylaştı.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Başakşehir 1-0'lık skorla galibiyete uzatırken karşılaşmanın duraklama anları büyük bir heyecana sahne oldu.

İstanbul temsilcisi, 12. dakikada Mehdi Abeid'in attığı golle galibiyete uzandı.

Turuncu-lacivertlilerde Jerome Opoku maçın 90+6. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, 90+7'de Dadashov'un penaltısında gole izin vermedi ve takımının karşılaşmadan 3 puanla ayrılmasında büyük rol oynadı.

35 yaşındaki file bekçisi, bu sezon Süper Lig'de birden fazla penaltı kurtaran tek kaleci oldu.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, kırmızı kart cezası sebebiyle maçı locadan takip etti.

Alt sıralardan kurtulma adına çok kritik bir galibiyet elde eden Başakşehir puanını 15'e yükseltti ve küme düşme hattının üstüne çıkarak 13. sırada yer aldı. Ligde çıktığı son 7 maçta sadece bir kez kazanabilen Hatayspor ise 18 puanda kaldı ve 10. basamakta bulunuyor.

Hatayspor ligde gelecek hafta kendi sahasında Gaziantep FK ile mücadele edecek, Başakşehir ise İstanbul derbisinde Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak.

"BU LİGDE BAŞAKŞEHİR VAR' DEMEK İSTİYORUZ"

Maçın ardından Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Atan, rakip Hatayspor’a ilk yarı pozisyonlar verdiklerini dile getirerek, "Golden sonraki ilk yarı ve ikinci yarı oynayarak değil mücadele ederek kazandık. Oyuncularımı mücadelelerinden ötürü kutluyorum. Gerçekten çok istediler. Volkan Babacan da penaltı kurtararak galibiyette önemli rol oynadı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Mevcut durumu tersine çevirmek için çok çalışıyoruz. Mesafe kat ettiğimizi düşünüyoruz. Yavaş yavaş yukarı doğru tırmanıyoruz. Maç kazanıp üst sıralara çıkarak, 'Bu ligde Başakşehir var' demek istiyoruz. Ancak hem devre arasında hem de sezon sonunda Başakşehir'in kabuk değiştirmesi gerektiği kabul etmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Haber Global TV