Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan'ın ismi PSV maçına bildirilemedi

Galatasaray
Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan'ın ismi PSV maçına bildirilemedi

Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan'a TFF'den lisans çıkmadı iddiası: PSV maçı için ismi UEFA listesine yazılamadı

Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan'ın TFF’den lisansının çıkmadığı, bu nedenle PSV maçı kadrosu için UEFA’ya bildirilemediği öne sürüldü.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde 21 Temmuz’da PSV ile oynayacağı 2. eleme turu ilk maçı öncesinde dün UEFA’ya listesini verdi. Sarı kırmızılılarda yeni transferler Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk ve Barış Yılmaz listede yer aldı.

Spor Arena'nın haberine göre, geçen sezon ‘usulsüz transfer’ gerekçesiyle 6 maç ceza alan Oğulcan Çağlayan, TFF’den lisansı çıkmadı için UEFA listesinde yer alamadı.

2 DEĞİŞİKLİK HAKKI

Galatasaray ayrıca, 20 Temmuz’a kadar UEFA listesinde değişiklik yapabilecek. Aslan, yeni transfer yaparsa, UEFA listesinde iki değişiklik gerçekleştirebilecek.

BAŞKAN YARDIMCISI EPÖZDEMİR: KONU SÜRÜNCEMEDE BIRAKILDI

Öte yandan, Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, TFF'nin Oğulcan Çağlayan'a lisans çıkarmamasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Sabah'ta yer alan habere göre, Özdemir, "Süreç devam ederken futbolcumuzun lisans işlemlerinin tamamlanabilmesi için TFF'ye başvurulmuştur. Ne yazık ki, dört gündür yapılan bütün görüşmelere rağmen TFF konuyu karara bağlamak için toplanmamaktadır. TFF Yönetim Kurulu'nun 15 Temmuz 2021 tarihinde toplanacağı tarafımıza şifahen bildirilmiş olmasına rağmen TFF, an itibariyle halen toplanmamıştır. Bu durum, TFF Yönetim Kurulu tarafından alınacak olası bir menfi karara karşı TFF Tahkim Kurulu nezdinde itiraz etme hakkımızı kullanmamıza engel olmakta ve konunun adeta sürüncemede bırakılmasına yol açmaktadır" dedi. 

BURAK ELMAS NE DEMİŞTİ?

Burak Elmas, 4 büyük kulübün başkanlarının katıldığı televizyon programında, Oğulcan kriziyle ilgili olarak, “Size çok enteresan bir şey anlatacağım. Anlatıp anlatmama konusunda tereddütlüydüm; ama anlatacağım. Bizim bir oyuncumuzun transferi konusunda başka bir kulüple bir davamız var. Bu davaya biz itiraz ettik ve mahkemede görülüyor. UEFA bunu devam eden problemli alacaklı statüsünde kabul edip bize ve oyuncumuza izin verdi. TFF bize Avrupa kupasında oynatmamız gereken oyuncu için izin vermedi. Gerekçe yok. Vermedi. Neden vermedi biliyor musunuz? Bu akşam biz ne diyeceğiz onu bekliyorlar. Galatasaray Spor Kulübü bugün TFF ile ilgili hangi tutumu takınacak onu anlayamadılar hala. Bizim problemimi konularla, insanlarla değil” demişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Oğulcan Çağlayan TFF Galatasaray