Galatasaray'a Gedson Fernandes'te dev rakip

Galatasaray Beşiktaş
Galatasaray'a Gedson Fernandes'te dev rakip

Galatasaray'da transferi dört gözle beklenen isimler arasında yer alan Gedson Fernandes için dev bir rakip daha ortaya çıktı.

Galatasaray, Gedson Fernandes'i bu sezon yeniden kiralamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl sarı-kırmızılı formayı giydiği ilk haftalarda eleştirilen Gedson Fernandes, Fatih Terim'in ısrarla şans vermesiyle sezon sonuna doğru taraftarı büyüleyen bir form grafiği çizdi.

Orta sahada oyunu yönlendirmesiyle savunma ve hücum hattı arasındaki bağlantıyı sağlayan Gedson Fernandes, Galatasaray'ın saha yerleşiminde de büyük kolaylık sağlayan isimlerin başında geliyordu.

Güncel piyasa değeri 12.5 milyon Euro olan 22 yaşındaki yıldız oyuncu, 2020 Ocak ayında uçuk bir satın alma opsiyonuyla Premier Lig ekiplerinden Tottenham'a kiralanmıştı.

Premier Lig'de tutunmayı başaramayan Gedson Fernandes, tekrar Portekiz'e dönerek Benfica'da şans bulmayı bekledi. Ancak burada da yeteri kadar şans bulamayan Gedson, kariyer çıkışını Galatasaray'da gerçekleştirdi.

Galatasaray formasıyla 17 maçta 1400 dakika süre bulan Gedson, 3 asist katkısı sunmuştu. Portekizli oyuncunun Türkiye Kupası'nda da 1 golü bulunuyor.

BEŞİKTAŞ ZORLAMIŞTI

Yaz transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Gedson Fernandes'e talip olan Beşiktaş, Benfica ve oyuncuyla bir süre görüşme gerçekleştirdi. Ancak oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen siyah-beyazlılar, rotayı farklı isimlere çevirdi.

Benfica'da mevcut başkanın yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevden alınması ve yaşanan yönetimsel krizler nedeniyle Galatasaray'a transfer süreci uzayan Gedson için bir yeni iddia Portekiz basınından geldi.

Portekiz basınından A Bola'nın haberine göre, Fransa Ligue 1'de PSG'yi geçerek şampiyonluğa ulaşan Lille, Gedson Fernandes için Benfica'nın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

2020-2021 sezonunda Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik gibi milli oyuncuların yüksek katkısıyla şampiyonluk ipini göğüsleyen Lille, yeni sezona da şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyor.

Habere göre, Fransız ekibinin yeni hocası Jocelyn Gourvennec, Gedson'un transferi için onay verdi. Lille yönetiminin bu transfer için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

Gedson Fernandes Galatasaray Beşiktaş Lille