Galatasaray Bayern Münih'i salladı ama yıkamadı

Galatasaray Bayern Münih UEFA Şampiyonlar Ligi Almanya Bundesliga
Galatasaray Bayern Münih'i salladı ama yıkamadı
FOTOĞRAF: AA

Devler Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, büyük bölümünü oyun anlamında üstün oynadığı maçta Bayern Münih'e 3-1'lik skorla yenilerek A Grubu'ndaki ilk yenilgisini aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 3. haftasında temsilcimiz Galatasaray sahasında grubun iddialı ekibi Alman devi Bayern Münih'i konuk etti.

RAMS Park'ta oynanan karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bavyera ekibi Leroy Sane'nin asistinde Kingsley Coman'ın 8. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra sarı-kırmızılılar Bayern Münih'in üzerindeki baskısını arttırdı ve rakip kalede ciddi tehlike oluşturdu.

28. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Zaha'nın soldan ortasında ceza sahası içinde Icardi, Kim Min-Jae'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Massa penaltı noktasını gösterdi. 30. dakikada topun başına geçen Icardi, Panenka penaltısıyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Temsilcimiz, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile net pozisyonlara girse de ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı: 1-1

Mücadelenin 2. yarısında da baskılı oyununu sürdüren Galatasaray gol pozisyonlarına girse de bunlardan faydalanamadı ve golü bulan taraf Alman temsilcisi oldu.

73'te savunmadan seken topu önünde bulan Harry Kane, Bayern Münih'i 2-1 öne geçirdi. 79. dakikada ise bu kez Harry Kane'nin pasında Jamal Musiala topu ağlarla buluşturdu ve skoru 3-1'e getirdi.

Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da skorunu belirledi: 3-1

Galatasaray'ın maçın 90+5. dakikasında Abdülkerim Bardakcı ile bulduğu bir gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonuçla Bayern Münih puanını 9'a yükseltip grupta liderliğini sürdürdü, temsilcimiz Galatasaray ise 4 puanda kalarak 2. sırada yer aldı.

Cimbom gruptaki 4. maçında 8 Kasım Çarşamba günü Allianz Arena'da Bayern Münih ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Bayern Münih Galatasaray Bayern Münih maçı UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi Galatasaray Bayern Münih Kadrosu Mauro Icardi