FIFA soruşturma başlattı... Berbat bir yıl geçiren Brezilya'nın puanı silinebilir!

Brezilya Arjantin Dünya Kupası
FIFA soruşturma başlattı... Berbat bir yıl geçiren Brezilya'nın puanı silinebilir!
Fotoğraf: DepoPhotos

Brezilya-Arjantin maçında yaşanan olaylar, ev sahibi Güney Amerika ekibine çok pahalıya patlayabilir. 2023'te berbat skorlar alan ve bir türlü toparlanamayan Brezilya, Arjantin maçında çıkan olaylar nedeniyle soruşturma altında.

FIFA tarafından açılan soruşturmada Maracana'da yaşanan polis şiddeti masaya yatırılacak. Brezilya polisi, Arjantinli taraftarlara coplarla saldırmıştı, bazı taraftarlar kan revan içinde kalmıştı. Ebeveynler çocuklarını korumaya çalışırken koltuklar havada uçmuştu. Yaşananları dehşet içinde izleyen Lionel Messi maç öncesi milli marşlar okunurken başlayan olaylar nedeniyle takımı soyunma odasına götürmüştü. Arjantin kalecisi Emiliano Martinez ise taraftarla saldıran polislere müdahale etmişti.

Olaylar dindikten sonra 27 dakika gecikmeyle oynanan müsabakayı ise Arjantin 1-0 kazanmıştı.

Bu mağlubiyet Brezilya'nın Dünya Kupası elemelerinde kendi sahasında aldığı ilk mağlubiyet olarak tarihe geçti. Böylece Dünya Kupası elemelerinde kendi sahasında yenilmeyen tek ülke olarak İspanya kaldı.

FIFA'nın disiplin yönetmeliğine göre ev sahibi ülke, maça gelenlerin güvenliğinden sorumlu. Bu yüzden Maracana'da yaşanan şiddet Brezilya'ya çok pahalıya mal olabilir.

Globo'da yer alan habere göre Brezilya'ya puan silme cezası verilebilir. Diğer olası cezalar arasında tarafsız sahada maç oynama ya da para cezası bulunuyor.

FIFA Başkaın Gianni Infantino'nun sosyal medyadan yazdığı "Futbolda sahada ya da saha dışında şiddete kesinlikle yer yok" mesajı da gelmekte olan cezasının bir sinyali olarak kabul edildi.

Öte yandan maç sonu konuşan Messi, "Soyunma odasına gittik, çünkü herkesi sakinleştirmenin başka bir yolu yoktu, yoksa büyük bir trajedi yaşanabilirdi" dedi.

Arjantin mağlubiyetinin ardından Brezilya, Dünya Kupası elemelerinde 6 maçta 7 puanla 6. sırada bulunuyor. Güney Amerika'da grubu ilk 6 sırada bitiren takımlar doğrudan Dünya Kupası'na katılırken 7. sıradaki takım ise play-off maçı oynayacak.

Brezilya'ya gelecek olası bir 3 puan silme cezası, Brezilya'yı Dünya Kupası potasının dışına itebilir. Bugüne düzenlenen tüm dünya kupalarında yer alan tek ülke unvanına sahip Brezilya, bu unvanı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

Brezilya A Milli Futbol Takımı, 2023 yılında oynadığı 9 maçın sadece 3'ünü kazanabildi. 1 maçta berabere kalan Sambacılar, 5 kez ise mağlup oldu. Böyle tarihlerinde ilk kez bir takvim yılında oynadıkları maçların yarısından fazlasını kaybetmiş oldular.

Kaynak: Haber Global TV