Fenerbahçe'nin gol raporu: Yük orta sahanın omuzlarında!

Fenerbahçe'nin gol raporu: Yük orta sahanın omuzlarında!

Fenerbahçe'nin bu sezon gol yükünü orta saha oyuncuları çekiyor. Ligde ikinci kez üst üste 3 galibiyet alan sarı-lacivertliler, gol yollarında orta saha oyuncularının ciddi katkısını aldı.

Lider Trabzonspor'dan sonra 42 golle fileleri en fazla havalandıran 3 takımdan biri olan Fenerbahçe'de bu gollerin yarısını orta saha oyuncuları kaydetti.

Uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mesut Özil 7 golle öne çıkarken, son haftaların formda ismi Zajc rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Pelkas ve İrfan Can Kahveci 2'şer gol atarken, bu sezon bek pozisyonunda da oynayan ancak asıl mevkileri orta sahanın kanatları olan Ferdi Kadıoğlu 2, Osayi Samuel ise 1 kez gol sevinci yaşadı. Crespo ve Gustavo da birer golle sarı-lacivertli takıma katkıda bulundu.

SANTRAFORLARDAN SERDAR DURSUN ÖN PLANDA

Fenerbahçe, Serdar Dursun dışında bu sezon santrfor oyuncularından istediği katkıyı pek alamadı. Sarı-lacivertlilerin hücum hattında görev yapan Serdar Dursun, Valencia, Berisha ve Rossi, Süper Lig'de toplam 18 gol attı. Bu gollerin yarısında ise Bundesliga 2'den takıma transfer olan Serdar'ın imzası var. Valencia 4, Berisha 3, Rossi ise sadece 2 gol atabildi.

BERİSHA VE ROSSİ GOLE HASRET

Fenerbahçe'nin sezon başı büyük umutlarla transfer ettiği Berisha ve Rossi ise gol yollarında hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Süper Lig'de Alman futbolcu Berisha 16 maçta 3 gol, Uruguaylı hücumcu Rossi ise 20 maçta 2 gol atabildi.

Bu oyuncuların son haftalardaki düşüşü ise gözlerden kaçmadı. Berisha Süper Lig'de 19 Aralık'tan, Rossi ise 17 Ekim'den bu yana gol atamıyor.

SAVUNMANIN DA GOL PERFORMANSI DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin savunma oyuncuları bu sezon sadece 3 kez rakip fileleri havalandırabildi. Szalai, Kim Min Jae ve Serdar Aziz gibi hava toplarında hakimiyeti yüksek stoperlere sahip olan Fenerbahçe, bu isimlerin sürpriz golcü özelliklerini pek kullanamadı.

Bu sezon tüm kulvarlarda Fenerbahçe'nin stoperlerinden gol atan tek isim Szalai oldu. Kasımpaşa maçında fileleri havalandırarak takımına 3 puanı getiren Macar savunmacının bu golü stoper değil, sol bek oynadığı maçta atması da dikkati çekti.

Geçmiş sezonlarda attığı gollerle ön planda olan Serdar Aziz ise şu ana kadar gol sevinci yaşayamadı. Süper Lig'de 2008'den bu yana forma giyen Serdar'ın gol atmayarak tamamladığı tek sezon 2010-2011. Eğer Serdar kalan haftalarda meşhur kafa gollerinden birini atamazsa 10 sezon sonra gol atamadan bir dönem tamamlayacak.

Kim Min Jae ise henüz sarı-lacivertli formayla gol sevinci yaşayamazken, Filip Novak attığı 2 golle en golcü savunmacı olarak bu sezon ön planda yer alıyor.

Kaynak: Web Özel